Και «επωνύμους» χτυπάει ο κορωνοϊός

Και «επωνύμους» χτυπάει ο κορωνοϊός

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤTΑΒΑ. Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό ότι ο κορωνοϊός δεν χρειάζεται διαβατήριο για να περάσει εθνικά σύνορα. Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε ότι δεν κάνει ούτε κοινωνικές διακρίσεις, καθώς έχει ήδη πλήξει σειρά διασημοτήτων του πολιτικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου.

Αίσθηση προκάλεσε στον Καναδά η είδηση ότι θετική στον ιό βρέθηκε η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η σύζυγος του πρωθυπουργού, η οποία νόσησε μετά το ταξίδι του πρωθυπουργικού ζεύγους στο Λονδίνο. Η Τριντό φωτογραφήθηκε να ανταλλάσσει ασπασμούς με την πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ και να κάθεται δίπλα στον αστέρα της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον.

Αλλά και ο Λευκός Οίκος τέθηκε σε συναγερμό ύστερα από την είδηση ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της βραζιλιάνικης προεδρίας, ο οποίος συνόδευε τον ηγέτη της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα, έχει προσβληθεί από τον ιό.

Μάλιστα, χθες, βραζιλιάνικα μέσα ανέφεραν ότι και ο Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός, κάτι που ο ίδιος ο πρόεδρος έσπευσε να διαψεύσει.

Από τον κόσμο του θεάματος, θετικοί έχουν βρεθεί ο ηθοποιός Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση στην Αυστραλία. «Θελουμε να ευχαριστήσουμε όλους εδώ στην Αυστραλία που μας φροντίζουν τόσο καλά», έγραψε ο 63χρονος ηθοποιός, δημοσιεύοντας φωτογραφία του ζευγαριού σε εσωτερικό χώρο. «Εχουμε  COVID-19 και είμαστε στην απομόνωση για να μην τον διαδώσουμε σε κανέναν άλλον».

Η ανακοίνωση του Χανκς οδήγησε στη λήψη έκτακτων μέτρων στον αυστραλιανό τηλεοπτικό σταθμό τον οποίο είχε επισκεφθεί, ενώ η ανακοίνωση του 27χρονου μπασκετμπολίστα, παίκτη των Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκόμπερτ, ότι είναι θετικός στον ιό, οδήγησε στην αναστολή του πρωταθλήματος του NBA.

Δύο ημέρες πριν από τη διάγνωσή του, ο Γκόμπερτ είχε αστειευθεί για τον κορωνοϊό σε συνέντευξη Τύπου, αγγίζοντας όλα τα δημοσιογραφικά κασετόφωνα και μικρόφωνα γύρω του.

Εξάλλου, σε καραντίνα βρίσκεται ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της Ρουμανίας, μετά την ανακοίνωση ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λουντοβίκ Ορμπάν και σύσσωμη η κυβέρνηση ήρθαν σε επαφή με γερουσιαστή που είναι φορέας του ιού. Στην Ιταλία, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι επίσης προσεβλήθη από τον ιό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή