«Μείνετε σπίτι, κανείς δεν είναι απρόσβλητος από τον κορωνοϊό»

«Μείνετε σπίτι, κανείς δεν είναι απρόσβλητος από τον κορωνοϊό»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μείνετε σπίτι, για να βοηθήσετε να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού» είναι το μήνυμα που στέλνουν η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, τα πριγκιπικά ζευγάρια Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον και Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια, οι Σίμπσονς και οι ήρωες της επίσης επιτυχημένης αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων Family Guy, που πρωταγωνιστούν στη νέα καμπάνια του Ιταλού καλλιτέχνη AleXsandro Palombo. Στα σκίτσα του κρατούν σημειώματα που γράφουν «Μείνετε σπίτι, κανείς δεν είναι απρόσβλητος από τον κορωνοϊό» και «Μείνετε σπίτι, προστατεύστε τους ηλικιωμένους», σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η εγρήγορση του κοινού σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας. «Ζούμε δραματικές στιγμές εδώ στο Μιλάνο και στην Ιταλία. Δεν πρόκειται για γρίπη. Δεν υπάρχει θεραπεία, δεν υπάρχει εμβόλιο, σας παρακαλώ μείνετε σπίτι ώστε να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού», τονίζει ο 46χρονος καλλιτέχνης και ακτιβιστής, ο οποίος ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας που δοκιμάζεται από την πανδημία και όπου 1.200.000 κάτοικοι βρίσκονται σε καραντίνα.

«Μείνετε σπίτι, κανείς δεν είναι απρόσβλητος από τον κορωνοϊό»-1

Ο Palombo είναι διάσημος για τη στοχαστική και ασεβή δουλειά του, που επικεντρώνεται στην ποπ κουλτούρα, στην κοινωνία, στη διαφορετικότητα, στην ηθική και στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Πάντα χρησιμοποιούσα τη σατιρική νέο-ποπ τέχνη μου ως εργαλείο για να ενημερώσω για σημαντικά κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα», είχε πει σε πρόσφατη επικοινωνία μας με αφορμή την εκστρατεία του «Μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα» με πρωταγωνίστριες γνωστές γυναίκες από τον χώρο της πολιτικής, όπως η Μισέλ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον, η Αγκελα Μέρκελ, η Μπριζίτ Μακρόν, η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, η Ινδή επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σόνια Γκάντι και η ηγέτις της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κι, που εμφανίζονταν σοκαριστικά κακοποιημένες.

Αλλα γνωστά έργα του είναι οι καμπάνιες «Disabled Disney Princesses», στην οποία παρουσίασε καθεμία από τις πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ (Σταχτοπούτα, Ωραία Κοιμωμένη, Χιονάτη κ.λπ.) με κάποια αναπηρία, «Disney Princesses, Breast Cancer Survivors» με τις ίδιες πρωταγωνίστριες αφότου επέζησαν του καρκίνου του μαστού, «The Simpsons Go To Auschwitz», «The Simpsons turn Black, I Can’t Breath» με αφορμή τον θάνατο του νεαρού μαύρου Ουόλτερ Σκοτ από λευκό αστυνομικό στις ΗΠΑ. Το 2015, ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας εγκαινίασε την εκστρατεία #BriefMessage καλώντας τις γυναίκες να επαναστατήσουν κατά της βίας γράφοντας ένα μήνυμα στο εσώρουχό τους και ποστάροντάς το στο Διαδίκτυο. Θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η αναπηρία, η ανοχή στη διαφορετικότητα και κακοποίηση των γυναικών τον απασχολούν διαχρονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή