Αυστραλία: Εδικές ώρες λειτουργίας για τους ηλικιωμένους στα σούπερ μάρκετ

Αυστραλία: Εδικές ώρες λειτουργίας για τους ηλικιωμένους στα σούπερ μάρκετ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αυστραλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, οι καταναλωτές έχουν σπεύσει στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν σε μεγάλες ποσότητες είδη πρώτης ανάγκης, παρά τις εκκλήσεις των αρχών να μην πανικοβάλλονται μπροστά στην επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο έχει επηρεάσει κυρίως τους πιο ευάλωτους πολίτες, κυρίως τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν ψώνια κάθε ημέρα ή που φοβούνται τον συνωστισμό.

Για να βοηθήσει αυτές τις κατηγορίες πολιτών, και με στόχο να αποτρέψει τον συνωστισμό που προκαλείται εξαιτίας του πανικού, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανοίγει τα καταστήματά της για μία ώρα την ημέρα αποκλειστικά για όσους είναι άνω των 60 ετών.

«Τα σούπερ μάρκερ Woolworths θα ανοίγουν τα καταστήματά τους αποκλειστικά για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθημερινά από τις 7 έως τις 8» το πρωί, ανακοίνωσε η αυστραλιανή εταιρεία.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια θα εξεταστεί αν χρειάζεται να παραταθεί.

Στη Βόρεια Ιρλανδία θυγατρική της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Iceland ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υιοθετήσει παρόμοια μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή