Μιλάνο: Σημάδια επιβράδυνσης νέων κρουσμάτων

Μιλάνο: Σημάδια επιβράδυνσης νέων κρουσμάτων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Τα πρώτα σημάδια πιθανής επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού εμφανίζει η Λομβαρδία, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του περιφερειάρχη της περιοχής. Η Λομβαρδία στη βόρεια Ιταλία είναι η περιοχή που επλήγη χειρότερα από την επιδημία στην Ευρώπη, με τα πρώτα κρούσματα στη χώρα να εμφανίζονται στις 20 Φεβρουαρίου σε κωμόπολη 60 χλμ. από το Μιλάνο. Στην πυκνοκατοικημένη εύπορη βιομηχανική περιοχή, που περιλαμβάνει την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, είχαν καταγραφεί μέχρι χθες 1.218 θάνατοι, με 252 από αυτούς να σημειώνονται μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής.

Την Κυριακή, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο 368 ανθρώπων εξαιτίας του ιού COVID-19, ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών σε ένα εικοσιτετράωρο μέχρι στιγμής σε κάθε χώρα του κόσμου, συμπεριλαμβανόμενης και της Κίνας. Παρά τα δυσοίωνα αυτά στοιχεία, όμως, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μοιάζει να αυξάνεται με μικρότερο ρυθμό απ’ ό,τι πριν από λίγες μόλις ημέρες. «Δεν έχω δει ακόμη τις σημερινές ακριβείς στατιστικές, αλλά βλέπουμε ήδη ότι έχουν γίνει κάποια έστω και μικρά θετικά βήματα», είπε ο Φοντάνα μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 1. «Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν είναι τόσο απότομη όσο ήταν πριν από δύο ή τρεις ημέρες. Το λέω με μεγάλη προσοχή, αλλά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι η αρχή της ανατροπής της εξάπλωσης», συνέχισε ο περιφερειάρχης.

Μιλώντας χθες στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι η επιδημία συνεχίζει να μαίνεται στην υπόλοιπη Ιταλία. «Οι επιστήμονες μας εξηγούν ότι η επιδημία δεν έχει φθάσει ακόμη στο απόγειό της, με τις ερχόμενες εβδομάδες να είναι οι πιο επικίνδυνες», είπε ο κ. Κόντε. Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Φοντάνα, από την πλευρά του τόνισε την πεποίθησή του ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα επιβραδυνθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς οι αυστηροί κανόνες με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων πολιτών, που επιβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 8 Μαρτίου, θα αρχίσουν να αποφέρουν καρπούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή