Αγνωστο εάν ο ιός επηρεάζεται από το κλίμα

Αγνωστο εάν ο ιός επηρεάζεται από το κλίμα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Δεν επιβεβαιώνεται η υπόθεση πως οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, δήλωσε χθες ο Τσάο Γουέι, υποδιευθυντής του τμήματος Λοιμωδών Νόσων της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Το ερώτημα κατά πόσον θα μπορούσε ο ζεστότερος καιρός να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας απασχολεί επιστήμονες, κυβερνήσεις και πολίτες. Ο ΠΟΥ θεωρεί πως ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV 2 «μπορεί να μεταδοθεί σε όλες τις περιοχές, περιλαμβανομένων περιοχών με θερμό και υγρό καιρό».

Δεδομένου πως η επιδημία COVID-19 είναι πολύ πρόσφατη, οι επιστήμονες δεν είχαν το χρονικό περιθώριο να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα. Προς το παρόν, οι ενδείξεις που διαθέτουμε μάς επιτρέπουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να υποθέσουμε πως ορισμένα κλίματα ευνοούν τη μετάδοση του ιού, ενώ άλλα απλώς όχι τόσο πολύ. Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) λέει ότι «δεν είναι ακόμη γνωστό κατά πόσον επηρεάζουν ο καιρός και η θερμοκρασία τη μετάδοση του COVID-19». Στο μεταξύ, Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ο ιός δεν φαίνεται να μεταδίδεται από την έγκυο μητέρα στο μωρό. Ειδικότερα, τέσσερα μωρά που γεννήθηκαν από μολυσμένες μητέρες στη Γουχάν δεν δείχνουν ίχνη λοίμωξης, ενώ και οι μητέρες τους έχουν πια αναρρώσει πλήρως. Είναι η δεύτερη κινεζική μελέτη που δείχνει ότι οι μητέρες που έχουν μολυνθεί κατά την εγκυμοσύνη με τον ιό δεν τον μεταδίδουν στο μωρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή