Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Βενεζουέλα – Νέα κρούσματα και θάνατοι σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Βενεζουέλα – Νέα κρούσματα και θάνατοι σε όλο τον κόσμο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Ιταλία και την Ισπανία, σε καραντίνα τίθεται το σύνολο της επικράτειας της Βενεζουέλας, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 33, με εντολή του προέδρου της χώρας.

Από σήμερα Τρίτη «η Βενεζουέλα μπαίνει σε κοινωνική καραντίνα», τόνισε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του που μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως αυτό το «απαραίτητο δραστικό μέτρο» θα εφαρμοστεί «σε όλη τη χώρα».

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι η χώρα θα εισαγάγει φάρμακα από την Κούβα και προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς και «χιλιάδες» σετ εξετάσεων, από την Κίνα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα από σήμερα Τρίτη ως την 30ή Μαΐου, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς στην Κολομβία έχουν επιβεβαιωθεί 54 κρούσματα του κορονοϊού.

Στη Γερμανία, ξεπέρασαν τα 6.000, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα κρούσματα του ιού, με 1.174 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται μέσα στο περασμένο 24ωρο – στα 7.100 ανεβάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ. Οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές της ασθένειας COVID-19 ανέρχονται σε 13.

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε 40 νέα κρούσματα κορονοϊού και 2 νέους θανάτους, ανεβάζοντας σε 166 τα κρούσματα και τους νεκρούς σε 4.

Στην Ασία, 30 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Ταϊλάνδη, γεγονός που αύξησε σε 177 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Αλλα 12 καταγράφησαν στην Καμπότζη, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στα 24.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αναμένει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού θα αυξηθεί εκθετικά, φθάνοντας τα περίπου 15.000 μέχρι τα τέλη του Μαρτίου από 223 χθες Δευτέρα,ενώ ο COVID-19, έχει ως σήμερα στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους στη χώρα.

Το Δουβλίνο έχει μέχρι στιγμής κλείσει όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νυχτερινά κέντρα, τις περίφημες παμπ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κι έχει επιβάλλει απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, στην προσπάθειά του να μειώσει τον ρυθμό εξάπλωσης της ασθένειας. Επίσης, οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα.

Στην Τουρκία, άλλοι 29 άνθρωποι διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, αυξάνοντας τον συνολικό αρσιθμό των κρουσμάτων σε 47. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μέσα σε μια ημέρα ως τώρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή