«Βιονικός» ο πολέμιος του ιού, δρ Φαούτσι

«Βιονικός» ο πολέμιος του ιού, δρ Φαούτσι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρ Αντονι Φαούτσι εργάζεται 19 ώρες την ημέρα, ηγούμενος της προσπάθειας αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού στις ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκει χρόνο για τρέξιμο. Ο 79χρονος διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων είναι γνωστός εδώ και χρόνια στους κύκλους της αμερικανικής πρωτεύουσας, τόσο για το καθημερινό του τζόγκινγκ όσο και για τα εξαντλητικά εργασιακά του ωράρια. Ο Φαούτσι έχει τρέξει ακόμη και μαραθωνίους. Ο δημοσιογράφος Αλεξάντρ Ναζέριαν λέει: «Οταν βρέθηκε μέσα στη μάχη κατά του HIV/AIDS, ο δρ Φαούτσι ήταν γνωστός για τη συνήθειά του να τρέχει δέκα χλμ. κάθε ημέρα. Τον ρώτησα αν ακολουθεί πάντα αυτή τη ρουτίνα. Οχι, μου είπε, υπογραμμίζοντας ότι εργάζεται τώρα 19 ώρες την ημέρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τρέχει τώρα μόνο έξι χλμ. την ημέρα, σε ηλικία 79 ετών».

Σε βίντεο που προβλήθηκε το 2006 στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Ινστιτούτου Τρίτης Ηλικίας, ο Φαούτσι δήλωνε ότι έτρεχε επί μία ώρα, πέντε με έξι φορές την εβδομάδα, για να διατηρείται σταθερό το σωματικό του βάρος, αλλά και γιατί το απολάμβανε. Υπάρχει, όμως, και ένας ακόμη λόγος, όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα Huffington Post. «Το σημαντικότερο όφελος από το τρέξιμο είναι η ιδιότητά του να περιορίζει το άγχος που νιώθω, γιατί η εργασία μου είναι πολύ αγχώδης», αναφέρει ο ίδιος στο βίντεο. Την εποχή εκείνη ο Φαούτσι εργαζόταν 15 ώρες την ημέρα. Σήμερα, εργάζεται ακόμη περισσότερες ώρες, αντιμέτωπος με την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ είναι βέβαιο ότι το άγχος του έχει πολλαπλασιαστεί. «Δεν ανησυχώ για μένα, ανησυχώ για τη δουλειά που πρέπει να γίνει», σημειώνει.

Η απαιτητική καθημερινότητα του δρος Φαούτσι ενέπνευσε, ωστόσο, πολλούς χρήστες του Twitter. «Ο δρ Φαούτσι τρέχει έξι χλμ. και είναι ένας αληθινός εθνικός ήρωας», γράφει χρήστης του κοινωνικού δικτύου. «Ο γιατρός πολεμά τον κορωνοϊό και τρέχει κάθε μέρα. Εμείς κλαιγόμαστε που καθόμαστε στον καναπέ με το laptop μας για μερικές εβδομάδες», γράφει άλλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή