Οίκοι ανοχής πλήττονται στο Βερολίνο

Οίκοι ανοχής πλήττονται στο Βερολίνο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Είναι επτά το βράδυ, Παρασκευή, μια ώρα της εβδομάδας κατά την οποία ο οίκος ανοχής του Αουρελ Γιοχάνες Μαρξ στις παρυφές του Βερολίνου θα ετοιμαζόταν κανονικά να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες. Το σεξ επί πληρωμή ανέκαθεν ήταν μια σταθερά στην έντονη νυχτερινή ζωή της γερμανικής πρωτεύουσας. Εν μέσω ανησυχιών όμως για τον νέο κορωνοϊό, ακόμη και το επονομαζόμενο αρχαιότερο επάγγελμα γνωρίζει δραματική πτώση. Στο Lankwitzer 7 με το απαλό κόκκινο φως και τους πίνακες στον τοίχο, έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα με αντισηπτικό δίπλα ακριβώς στους νιπτήρες. Ο Μαρξ υποχρέωσε επίσης το προσωπικό να πλένει με καυτό νερό όλες τις πετσέτες και τα σεντόνια, να ανοίγει τα παράθυρα και να τα αφήνει ανοιχτά για να αεριστεί η ατμόσφαιρα.

Παρ’ όλα αυτά οι πελάτες δεν έρχονται πια. «Την τελευταία εβδομάδα είχαμε μείωση 50%», λέει ο Μαρξ, αποδίδοντας την κατάρρευση στα έσοδα στη γενικότερη παράλυση της νυχτερινής ζωής απ’ όταν αφίχθη ο ιός στο Βερολίνο. Το περασμένο Σάββατο οι Αρχές διέταξαν το προσωρινό κλείσιμο όλων των εκδηλώσεων και χώρων ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων και των οίκων ανοχής. Με 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα, πολλά από αυτά εντοπίστηκαν σε μπαρ και κλαμπ της πόλης. Η Σουζάνε Μπλάιερ Βιλπ, πρώην εργάτρια του σεξ και νυν εκπρόσωπος της Ενωσης Παροχής Ερωτικών και Σεξουαλικών Υπηρεσιών, θεωρεί ότι ο ιός θα πλήξει ανεπανόρθωτα τους 100.000 ως 200.000 εργαζόμενους στον τομέα στη Γερμανία, όπου η πορνεία είναι νόμιμη εδώ και περίπου είκοσι χρόνια. «Υπάρχουν κάποιες και κάποιοι που αποσύρονται οριστικά από τον τομέα για λόγους ασφαλείας», εξηγεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή