Κινεζική δωρεά στην Ε.Ε. για τον κορωνοϊό

Κινεζική δωρεά στην Ε.Ε. για τον κορωνοϊό

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα θα χορηγήσει άμεσα στην Ευρώπη 200.000 μάσκες τύπου Ν95, 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες και 50.000 σετ διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορωνοϊό. Αυτό ανακοίνωσε, σε σύντομο βίντεο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κέτσιανγκ.

Στο μήνυμά της, η κ. φον ντερ Λάιεν υπενθύμισε ότι τον Ιανουάριο η Ε.Ε. δώρισε περισσότερους από 50 τόνους προστατευτικού εξοπλισμού στην Κίνα, όταν η επιδημία βρισκόταν σε έξαρση εκεί. «Συμφωνήσαμε ότι η μάχη κατά του κορωνοϊού είναι παγκόσμια και ότι πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε εποχές ανάγκης», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής σχετικά με την επικοινωνία της με τον Κινέζο πρωθυπουργό.

«Σήμερα είμαστε εμείς στο επίκεντρο της πανδημίας και χρειαζόμαστε προστατευτικό εξοπλισμό», είπε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς την κινεζική κυβέρνηση για τη δωρεά.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα την περασμένη Πέμπτη έστειλε στην Ιταλία αεροσκάφος με 31 τόνους ιατρικών προμηθειών και εννέα ειδικούς για να συμβάλλει στην προσπάθεια της χώρας να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή