Κορωνοϊός: Η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θανάτων

Κορωνοϊός: Η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θανάτων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε αυτόν της Κίνας, μετά τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές.

Με τους 427 νέους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.405. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 41.035.

Σχεδόν 3.245 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τότε που ξέσπασε η επιδημία του ιού εκεί στα τέλη του περασμένου έτους. Το ξέσπασμα του Covid-19 στην Ιταλία ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου.

Οι Ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συνεργάζονται με Κινέζους ειδικούς που έφτασαν στην Ρώμη και δίδουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο μεταξύ, στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχει φόβος ότι η τάση αυτή μπορεί να καταγραφεί και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και Κάτω Ιταλίας.

Από σήμερα, τέλος, αστυφύλακες και αστυνομικοί, με τα αυτοκίνητά τους, περνούν από όλες τις περιοχές των ιταλικών πόλεων και, με μεγάφωνο, προειδοποιούν και πάλι τους πολίτες ότι η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνον για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή