Εξυπνα θερμόμετρα εναντίον του κορωνοϊού

Εξυπνα θερμόμετρα εναντίον του κορωνοϊού

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμόμετρα συνδεδεμένα στο Iντερνετ μπορούν να ανιχνεύσουν τη διάδοση του κορωνοϊού σε πραγματικό χρόνο, κάτι που αλλιώς είναι αδύνατο, δεδομένων των λιγοστών ελέγχων που γίνονται για την ασθένεια. Τα θερμόμετρα ήδη χρησιμοποιούνταν για την ανίχνευση της διάδοσης της εποχικής γρίπης.

Τα θερμόμετρα της εταιρείας Kinsa Health έχουν αγοραστεί ή έχουν μοιραστεί δωρεάν σε ένα εκατομμύριο αμερικανικά νοικοκυριά, στα οποία κατοικούν περίπου 2 εκατομμύρια άτομα. Τα τελευταία χρόνια, τα θερμόμετρα αυτά χρησιμοποιούνται για να καταρτιστούν διαδραστικοί χάρτες που προβλέπουν αποτελεσματικά τη διάδοση της εποχικής γρίπης σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την αμερικανική υγειονομική υπηρεσία. (CDC). «Τα δεδομένα από τα θερμόμετρα λειτουργούν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τη διάδοση ασθενειών» σημειώνει ο ιδρυτής της εταιρείας, Ιν. Σιγκ.

Οι εβδομαδιαίες αναφορές του CDC βασίζονται σε στοιχεία που δίνουν ιδιώτες γιατροί και γιατροί σε τμήματα εκτάκτων περιστατικών νοσοκομείων. Αντιθέτως, τα διασυνδεδεμένα θερμόμετρα δίνουν στοιχεία αμέσως μόλις εμφανιστεί πυρετός. Αν, λοιπόν, δουν μια ξαφνική έξαρση στα εμπύρετα περιστατικά, το εκλαμβάνουν ως ένδειξη ότι υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού.

Ο πυρετός είναι το πιο συχνό σύμπτωμα του κορωνοϊού, εμφανιζόμενος στο 90% των κρουσμάτων. «Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον», λέει ο καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Βαντερμπιλτ, Γ. Σάφνερ. «Αυτό είναι παρακολούθηση της ασθένειας τον 21ο αιώνα, ενώ εμείς βρισκόμαστε στον 20;o, με τεχνικές που απασχολούν μεγάλο αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή