ΚΟΣΜΟΣ

Εως και 640.000 ο «πραγματικός» αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία

2020-03-23t120339z_1921244788_rc2opf92yqpa_rtrmadp_3_health-coronavirus-italy

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πιθανόν δέκα φορές μεγαλύτερος, από τον επίσημο απολογισμό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Repubblica», ο Αντζελο Μπορέλι σημείωσε: «Η αναλογία ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για κάθε δέκα μη επιβεβαιωμένα είναι αξιόπιστη», λέγοντας ότι πιστεύει πως περίπου 640.000 άνθρωποι  μπορεί να έχουν προσβληθεί.

Στην Ιταλία ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τα 6.077 άτομα, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φθάσει τις 64.000.

Υστερα από εβδομάδες ραγδαίας αύξησης  στον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων, ο ρυθμός περιορίστηκε από την Κυριακή, γεννώντας ελπίδες ότι η πιο επιθετική φάση της μεταδοτικότητας ίσως έχει παρέλθει.

«Τα επίσημα νούμερα των δύο τελευταίων ημερών δείχνουν μία επιβράδυνση της επιδημίας», αναφέρει από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, Τζιόρτζιο Γκόρι.

«Θέλω να είμαι προσεκτικός και να μην ξεγελάω τον εαυτό μου, αλλά νομίζω ότι οι δύο ολόκληρες εβδομάδες ΄λουκέτου’, μαζί με τα αυξανόμενα περιοριστικά μέτρα, αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα, ανέφερε μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους.

Πηγή: Reuters