Ρουμανία: Με «βραχιολάκι» η επιτήρηση όσων βρίσκονται σε καραντίνα

Ρουμανία: Με «βραχιολάκι» η επιτήρηση όσων βρίσκονται σε καραντίνα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετα μέτρα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού, όπως νέοι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λούντοβιτς Όρμπαν και τους συναρμόδιους υπουργούς.

«Συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής επιτήρησης για άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα ή αυτοαπομόνωση, επειδή αυτά τα μέτρα πρέπει να τηρούνται πλήρως» είπε ο Ρουμάνος πρόεδρος. Ο κ. Γιοχάνις τόνισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους και να κάνουν τις αγορές που είναι απαραίτητες.

«Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε ειδικά μέτρα, αλλά και ειδικούς περιορισμούς για να προστατεύσουμε τους πολίτες, ηλικίας άνω των 65 ετών. Θα εισαχθούν ειδικοί περιορισμοί για αυτούς τους ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι», τόνισε.

Ο στρατός θα ενισχύσει με προσωπικό τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούν ελέγχους στην κυκλοφορία των πολιτών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι νέοι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τετάρτη, 25 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή