Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στη Γαλλία

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στη Γαλλία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία κατέγραψε 1.100 θανάτους σε νοσοκομεία της χώρας από την έναρξη της επιδημίας Covid-19, ενώ 2.516 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μέχρι σήμερα απόγευμα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, Ζερόμ Σολομόν.

Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, στη Γαλλία καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες 240 επιπλέον θάνατοι, μια αύξηση 28%, ενώ 434 επιπλέον ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Συνολικά 10.176 ασθενείς νοσηλεύονται, τόνισε ο Σολομόν. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 22.300, μια αύξηση 12% σε μια μέρα.

Πλέον η Γαλλία είναι η πέμπτη χώρα που ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 θανάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, μετά την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ισπανία.

Την ίδια ώρα, το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού στη Γαλλία, θα πρέπει, πιθανόν, να διαρκέσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες, αφότου τέθηκε σε εφαρμογή, απεφάνθη σήμερα το επιστημονικό συμβούλιο της χώρας για τη νόσο Covid-19.

Το επιστημονικό συμβούλιο, που συμβουλεύει τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν στο θέμα της κρίσης του νέου κορονοϊού, επισήμανε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αυτή τη στιγμή η μόνη πραγματικά αποτελεσματική στρατηγική.

«Η απαγόρευση πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά» τονίζεται σε μια ανακοίνωση του συμβουλίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή