Κλείνει από τα μεσάνυχτα ο εναέριος χώρος της Ρωσίας

Κλείνει από τα μεσάνυχτα ο εναέριος χώρος της Ρωσίας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να αναστείλει όλες τις διεθνείς τακτικές και τσάρτερ πτήσεις από και προς τη Ρωσία από τα μεσάνυκτα, στο πλαίσιο των μέτρων με στόχο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν πτήσεις μόνο για τον επαναπατρισμό των Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό ή έπειτα από ειδική άδεια.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, η Ρωσία έχει 658 κρούσματα κορωνοϊού σε 55 περιοχές από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία.

Την Τετάρτη, σε σπάνιο τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είπε ότι «η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία παγκοσμίως, σε πολλές χώρες ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό απειλή», επισημαίνοντας στους Ρώσους ότι μπροστά στη νόσο Covid-19 «το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή