Κορωνοϊός: «Ενθαρρυντικά σημάδια» βλέπει στην Ευρώπη ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός: «Ενθαρρυντικά σημάδια» βλέπει στην Ευρώπη ο ΠΟΥ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαϊκός περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε λέει ότι βλέπει «ενθαρρυντικά σημάδια» σχετικά με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, αφού η Ιταλία κατέγραψε μικρότερο αριθμό μολύνσεων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Χανς Κλούγκε ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι: «Παρότι η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια.

Η Ιταλία, η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη, είχε έναν ελαφρώς μικρότερο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων. Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς για να πούμε αν το ξέσπασμα του ιού στη χώρα έχει φτάσει στην κορύφωσή του».

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν προτού ανακοινώσει και η Ισπανία μια χαμηλότερη αύξηση στους θανάτους.

Το τμήμα του ΠΟΥ στην Ευρώπη ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 220.000 κρούσματα στην ήπειρο, καθώς και 11.987 θάνατοι.

Αυτό σημαίνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου έξι στα δέκα κρούσματα και εφτά στους δέκα θανάτους έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, με περισσότερα από 400.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά παγκοσμίως.

Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν το ξέσπασμα, επιβάλλοντας απαγόρευση της κυκλοφορίας, κλείσιμο των επιχειρήσεων και των συνόρων καθώς και περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις.

Σύμφωνα με τον Κλούγκε, ο ΠΟΥ θα είναι σύντομα σε θέση να καθορίσει σε ποιο βαθμό έχουν υπάρξει αποτελεσματικά αυτά τα μέτρα.

Επιπλέον, ο Κλούγκε προειδοποίησε τις κυβερνήσεις και τους πολίτες να έχουν συναίσθηση αυτής της «νέας πραγματικότητας» και να προετοιμαστούν για τις μακροπρόθεσμές συνέπειες της πανδημίας.

«Δεν θα είναι ένα απλό τρέξιμο, θα είναι μαραθώνιος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή