Κορωνοϊός: Δραματική πρωτιά για ΗΠΑ – Δύο τρισ. δολάρια «ρίχνει» στην οικονομία ο Τραμπ

Κορωνοϊός: Δραματική πρωτιά για ΗΠΑ – Δύο τρισ. δολάρια «ρίχνει» στην οικονομία ο Τραμπ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασαν τις 100.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ την Παρασκευή, γεγονός που καθιστά τη χώρα την πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ακολουθεί η Ιταλία με 86.498 κρούσματα και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κίνα με 81.340 κρούσματα.

Σημειώνεται ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 345 ανθρώπους στις ΗΠΑ, τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ένα ρεκόρ, το οποίο ανεβάζει το σύνολο των θανάτων στη χώρα από τη νόσο Covid-19 σε 1.475.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι η χώρα (και οι σχεδόν 330 εκατομμύρια κάτοικοί της) θα αποτελέσει το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας εντός των ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο προβλέπει τα κρούσματα να κορυφωθούν σε περίπου 21 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 17 Απριλίου.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στις 20 Ιανουαρίου. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το πακέτο βοήθειας ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων

Το βράδυ της Παρασκευής η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πακέτο βοήθειας ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, το υψηλότερο στην ιστορία για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στη συνέχεια επικυρώθηκε από τον Λευκό Οίκο. 

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδόν ομόφωνα. 

Πολλοί βουλευτές επέστρεψαν στην Ουάσιγκτον από κάθε γωνιά τις ΗΠΑ αποκλειστικά για να ψηφίσουν τα μέτρα αυτά, που είχαν ήδη εγκριθεί ομόφωνα (96-0) από τη Γερουσία τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποστολή μιας επιταγής ύψους 1.200 δολαρίων σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες, βοήθεια ύψους περίπου 400 δισεκατομμυρίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 500 δισ. στους μεγάλους ομίλους. Επίσης, θα χορηγηθούν 100 δισ. στα νοσοκομεία και θα αποδεσμευτούν άλλα 30 για τη χρηματοδότηση ερευνών για εμβόλια και θεραπείες του Covid-19. Ποσό ύψους 25 δισ. δολαρίων θα χορηγηθεί σε αεροπορικές εταιρίες.

Με πτώση έκλεισε η Γουόλ Στριτ

Η Γουόλ Στριτ έκλεισε με πτώση σήμερα, τερματίζοντας το τριήμερο ράλι, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας μετά την εκτόξευση του αριθμού των θανάτων και των κρουσμάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές ενέτειναν τις απώλειές του προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης παρά την έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων ενός ιστορικού πακέτου στήριξης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα βοηθήσει την αμερικανική οικονομία να μην περιέλθει σε παρατεταμένη ύφεση λόγω της πανδημίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 915,39 μονάδων, (-4,06%), στις 21.636,78 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας μειώθηκε κατά 295,15 μονάδες (-3,79%) και έκλεισε στις 7.502,38 μονάδες ενώ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 έκλεισε στις 2.541,47 μονάδες, μειωμένος κατά 88,6 μονάδες (-3,37%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή