Πώς να φαίνεστε στα καλύτερά σας στην κάμερα του υπολογιστή

Πώς να φαίνεστε στα καλύτερά σας στην κάμερα του υπολογιστή

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο ένα 7κιλο σακί ρυζιού στην κουζίνα της πραγματοποιεί τις βιντεοκλήσεις της η επικεφαλής πωλήσεων εταιρείας υφαντουργίας Κάθριν Μινερβίνι από το Νιου Τζέρσεϊ. Ο καθηγητής Αλεν Χαρτ του πανεπιστημίου Αμχερστ έχει κρεμάσει ανάποδα στον τοίχο του γραφείου του ένα χάρτη του κόσμου. Ο σκηνογράφος Ντέιβιντ Κόρινς μετακινείται κατά τη διάρκεια των κλήσεων από την τραπεζαρία στο δωμάτιο της κόρης του, το οποίο χαρακτηρίζει εξαιρετικά φωτισμένο.

Η τηλεργασία κατά τη διάρκεια της «πολιορκίας» του κορωνοϊού μάς υποχρεώνει να βρούμε μια ήσυχη γωνιά στο σπίτι μας για την επαγγελματική επικοινωνία μας, ενώ αποκαλύπτει ταυτόχρονα στα μάτια τρίτων τον ιδιωτικό μας χώρο. Οσοι δεν είναι νέοι στην τηλεργασία γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν έναν τέτοιο χώρο, μακριά από φωνασκούντα παιδιά, άπλυτα πιάτα και άκομψες διακοσμητικές απόπειρες, και έχουν μάθει πώς να δείχνουν αξιοπρεπείς στην κάμερα.

«Κρατήστε τον χώρο σας απλό», λέει ο διακοσμητής Γκίντεον Μέντελσον. «Δεν θέλετε να κάθεστε μπροστά σε σκάλα, με κόσμο να ανεβοκατεβαίνει, και δεν πρέπει να έχετε μεγάλο βάθος πεδίου, όπως αν κάθεστε μπροστά σε διάδρομο. Δημιουργήστε μια μικρή σύνθεση πίσω σας, όπως ένα χαμηλό τραπέζι με μια λάμπα και μερικά βιβλία ή ένα βάζο με λουλούδια», λέει. «Βρείτε ένα σημείο του σπιτιού με ουδέτερο φόντο, όπως τοίχους βαμμένους γκρι ή γαλάζιο, και αποφύγετε τις γεωμετρικές ταπετσαρίες», προτρέπει η διακοσμήτρια Λόρεν Ροτέτ.

Για μην επηρεασθεί η ποιότητα του ήχου, ο κ. Μέντελσον προτείνει την αξιοποίηση ενός δωματίου με χαλί στο δάπεδο και διπλά τζάμια. Το γραφείο του δεν είναι κατάλληλο, καθώς είναι όλο γυαλί και ξύλο, ευνοώντας την ηχώ. Για να φαίνεστε στα καλύτερά σας, η κ. Ροτέτ προτείνει να αποφεύγετε να στέκεστε κάτω από πηγή φωτός, καθώς αυτό θα ρίξει σκιά κάτω από τη μύτη και τα μάτια και θα σας κάνει να μοιάζετε ταλαιπωρημένοι. Κατάλληλο φωτισμό θα προσφέρει μια λάμπα –ή ένα παράθυρο– ακριβώς απέναντί σας, ενώ οι ρέκτες των βιντεοσυσκέψεων επιμένουν ότι τα φώτα LED είναι τα καλύτερα για τον περιορισμό της σκίασης του προσώπου και την απόκρυψη ατελειών στο δέρμα.

Αλλοι εκτιμούν ότι μια επιτυχημένη βιντεοκλήση πρέπει να προσφέρει στους συμμετέχοντες ορισμένα ενδιαφέροντα οπτικά ερεθίσματα. «Προτιμώ να μιλάω από την κουζίνα μου. Είναι φωτεινή, ακόμη και με συννεφιά», εξηγεί η κ. Μινερβίνι, που κρεμάει πίσω από το κεφάλι της συνθέσεις εικαστικών της νέας γενιάς. Ο καθηγητής Χαρτ σημειώνει ότι επέλεξε τον ανάποδο παγκόσμιο χάρτη για τις πολιτικές προεκτάσεις του. «Βορράς και Νότος σχετίζονται ο ένας με τον άλλον και έχουν να κάνουν με την οπτική γωνία του κάθε ανθρώπου», λέει επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια των βιντεοπαραδόσεών του φοράει μπλουζάκια του Amherst College για να υπενθυμίζει στους φοιτητές του ότι παραμένουν μέλη της κολεγιακής κοινότητας παρότι είναι στα σπίτια τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή