Κορωνοϊός: Ξεπέρασε την Κίνα σε κρούσματα η Ισπανία

Κορωνοϊός: Ξεπέρασε την Κίνα σε κρούσματα η Ισπανία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων της επιδημίας Covid-19 επιβραδύνεται συνεχώς από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας στην Ισπανία, όπου οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν ότι η κορύφωση της επιδημίας είναι κοντά.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκε ελαφρά μείωση του αριθμού των νεκρών κατά το τελευταίο 24ωρο, καθώς ανακοινώθηκαν 812 νέοι θάνατοι μετά το χθεσινό ρεκόρ των 838, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας είναι 7.340.

Επίσης, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 85.195, έναντι 78.797 χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6.398 νέα κρούσματα, ενώ παράλληλα, ο αριθμός των ιαθέντων αυξήθηκε και έφθασε κοντά στις 17.000.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, απαγορεύοντας την έξοδο από το σπίτι για την μετάβαση στην εργασία όλων των εργαζομένων σε μη νευραλγικούς τομείς μέχρι τις 11 Απριλίου.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Φερνάνδο Σιμόν, διαγνώσθηκε θετικός στον ιό, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτριά του, Μαρία Χοσέ Σιέρα, στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της επιδημίας.

Κατά την σημερινή ενημέρωση, τονίσθηκε επίσης ότι πλέον τα κρούσματα στην Ισπανία αυξάνονται ημερησίως με ρυθμό 12% έναντι του 20% στις 25 Μαρτίου.

Ο αριθμός των μελών του υγειονομικού προσωπικού που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε 12.298.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή