Ενίσχυση ενός εκατ. ευρώ στην Ουγγαρία από τον Τζορτζ Σόρος για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ενίσχυση ενός εκατ. ευρώ στην Ουγγαρία από τον Τζορτζ Σόρος για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα εκατομμύριο ευρώ θα ενισχύσει την ουγγρική κυβέρνηση ο δισεκατομμυριούχος Ούγγρος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, στον αγώνα της κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. 

«Η πανδημία του COVID-19 δεν γνωρίζει σύνορα μεταξύ κρατών, κοινοτήτων, θρησκειών και λαών», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο Σόρος, τονίζοντας ότι «ο καθένας θα μπορούσε να μολυνθεί, όμως μερικοί από εμάς είναι πιο ευάλωτοι από τους άλλους».

Τα χρήματα θα παραχωρήσει στην ουγγρική κυβέρνηση το κοινωφελές ίδρυμα του δισεκατομμυριούχου, «Open Society Foundations» (Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας).

«Γεννήθηκα στη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, σχεδόν μία δεκαετία μετά την περίοδο που η Ισπανική Γρίπη άφησε χιλιάδες νεκρούς στη Βουδαπέστη», προσέθεσε στη σχετική ανακοίνωση του, υπογραμμίζοντας ότι έχοντας ζήσει τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουγγαρία, θυμάται πως είναι «να ζεις κάτω από ακραίες συνθήκες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή