Γερμανία: Πάνω από 5.000 νέα κρούσματα και 149 θάνατοι σε μία ημέρα

Γερμανία: Πάνω από 5.000 νέα κρούσματα και 149 θάνατοι σε μία ημέρα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 5.453 στα 67.366, ενώ ο ολοένα πιο βαρύς απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε κατά 149 για να φθάσει τους 732, καταγράφουν στοιχεία του Robert Koch-Institut που αναρτήθηκαν σε ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει (https://bit.ly/3aKER5W).

Τα περισσότερα κρούσματα (16.497) καταγράφονται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, που ειδικεύεται στην έρευνα για τις μολυσματικές ασθένειες.

Χθες, Τρίτη, ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, δήλωσε ότι τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα θα έφταναν τα 1,2 εκατομμύρια αν δεν λαμβάνονταν μέτρα, ή εάν τα μέτρα ήταν ανεπαρκή, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε στην Sueddeutsche Zeitung.

«Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο», διευκρίνησε αργότερα ο ίδιος υπερασπιζόμενος το έγγραφο και τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να χαλαρώσουν, αλλά να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους περιορισμούς «για να σωθούν ζωές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή