Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με την αλήθεια της πανδημίας

Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με την αλήθεια της πανδημίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ραγδαίο ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία, ενώ χθες ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την «εθελοντική καραντίνα».

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν στις 13.541 μέχρι και την Τρίτη, κατά 2.700. Οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει στην Τουρκία από την ασθένεια COVID-19 ανέρχονται πλέον σε 214. «Δεν θα χρειαστούμε επιπλέον μέτρα αν παραμείνουν όλοι οι πολίτες μας σε εθελοντική καραντίνα. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να λάβουμε πολύ πιο προχωρημένα μέτρα αν επεκταθεί η πανδημία και οι πολίτες μας δεν μένουν στο σπίτι τους», είπε χθες ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με κομματικά στελέχη του ΑΚΡ. Μέχρι σήμερα ο Ερντογάν δεν έχει επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Την ίδια στιγμή, η πανδημία έχει σταθεί αφορμή για αναζωπύρωση της αντιπαράθεσης του Τούρκου προέδρου με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης πιέζει για απαγόρευση μετακινήσεων στην οικονομική πρωτεύουσα της Τουρκίας με πληθυσμό 16 εκατ. Παράλληλα, άρχισε εκστρατεία με το σλόγκαν «Μαζί θα πετύχουμε» για τη συγκέντρωση χρημάτων για όσους έχουν ανάγκη εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, η Αγκυρα έκρινε πως η εκστρατεία είναι παράνομη, διότι δεν έλαβε την επίσημη άδεια της κυβέρνησης. Ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε ανάλογη εκστρατεία και υποσχέθηκε να δώσει τους μισθούς του για επτά μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή