Ιταλία: Lamborghini και Campari στηρίζουν την μάχη κατά του ιού

Ιταλία: Lamborghini και Campari στηρίζουν την μάχη κατά του ιού

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε την παραγωγή μασκών και ιατρικών ασπιδών προστασίας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών που αποφάσισαν να τροποποιήσουν πλήρως την παραγωγή τους μεσούσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Και άλλες ιταλικές επιχειρήσεις, από τον τομέα των προϊόντων πολυτελείας έως τους οίκους μόδας, έκαναν μετατροπές στα εργοστάσιά τους προκειμένου να παράγουν εξοπλισμό και υλικά που προορίζονται για το ιατρικό προσωπικό.

Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, με τον οίκο μόδας του Τζόρτζιο Αρμάνι, τα εργοστάσια του οποίου κατασκευάζουν πλέον μπλούζες προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη εναντίον της πανδημίας. Το ίδιο και για τον οίκο Prada, που φτιάχνει μάσκες και ιατρικές στολές, την ώρα που ο όμιλος Calzedonia ασχολείται πλέον με το ράψιμο μασκών.

Τα προϊόντα που θα φτιάξει η Lamborghini προορίζονται για το νοσοκομείο S. Orsola-Malpighi στη Μπολόνια, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιό της και στην έδρα της στη Σαντ’ Αγκάτα Μπολονιέζε, εξηγεί ο όμιλος σε δελτίο Τύπου.

Η κατασκευή των χειρουργικών μασκών ανατέθηκε σε ομάδα εργατών που ειδικεύονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Καθημερινά θα παράγονται 1.000 μάσκες.

Την ίδια ώρα, ιατρικές ασπίδες προστασίας θα κατασκευαστούν με τη βοήθεια 3D εκτυπωτών. Υπολογίζονται σε 200 την ημέρα.

«Σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που διανύουμε, έχουμε ανάγκη να συνεισφέρουμε με τρόπο απτό (…). Αυτό θα γίνει με το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον αυτής της πανδημίας προκειμένου να κερδίσουμε μαζί αυτόν τον πόλεμο», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini Στέφανο Ντομενιτσάλι.

Campari και Intercos θα παράξουν αλκοολούχο τζελ για τα νοσοκομεία της Λομβαρδίας

Η ιταλική ποτοποιΐα Campari και η εταιρεία προϊόντων κοσμητικής Intercos Group ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρασκευάζουν αλκοολούχο απολυμαντικά τζελ για τον καθαρισμό των χεριών, τα οποία θα δωρίσουν στο προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών της Λομβαρδίας, της περισσοτερο πληγείσης από τον κορωνοϊό περιφέρειας της χώρας, με 7.593 νεκρούς έως χθες, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες.

Το οινόπνευμα που προσέφερε η Campari, έτυχε επεξεργασίας και εμφιαλώθηκε από την Intercos Group, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, που πρόσθεσαν πως θα το διανείμουν το αλκοολούχο τζελ εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαίο.

«Γνωρίζοντας την έλλειψη απολυμαντικού τζελ στα νοσοκομεία και όλες τις υγειονομικές μονάδες, αποφασίσαμε να δωρίσουμε μία ποσότητα καθαρού οινοπνεύματος, που αρχικά προοριζόταν για τις γραμμές παραγωγής μας», τόνισε ο Μπομπ Κούνε-Κόντσεβιτς, εκτελεστικός διευθυντής της Campari, που έχει την έδρα της στη Λομβαρδία.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη και η πρώτη παρτίδα θα περιλαμβάνει 15.000 απολυμαντικά μπουκαλάκια.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η Campari είχε δωρήσει ένα εκατ. ευρώ σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας και είχε διαθέσει επίσης άλλο ένα εκατ. δολάρια στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Another Round Another Rally στις ΗΠΑ, ο οποίος ασχολείται με την συγκέντρωση έκτακτης χρηματοδότησης για το νοσηλευτικό προσωπικό στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή