Θερίζει στα γαλλικά γηροκομεία ο COVID-19

Θερίζει στα γαλλικά γηροκομεία ο COVID-19

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Περισσότεροι από 570 τρόφιμοι γηροκομείων έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της επιδημίας στην ανατολική Γαλλία, που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά από κάθε άλλη περιοχή της χώρας, με τα δύο τρίτα των δομών φιλοξενίας να έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία. Στις 31 Μαρτίου, 411 γηροκομεία στην ανατολική Γαλλία –επί συνόλου 620 (ποσοστό 66%)– ανέφεραν κρούσματα κορωνοϊού. Στην περιφέρεια της ανατολικής Γαλλίας 1.126 άνθρωποι πέθαναν, αφού προσβλήθηκαν από τον ιό COVID-19. Την προπερασμένη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, η περιφέρεια της ανατολικής Γαλλίας ανακοίνωνε ότι 20 τρόφιμοι του γηροκομείου του Κορνιμόν, στην ορεινή περιοχή των Βοζ, είχαν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία, με τις εικόνες από τα φέρετρα που μεταφέρονταν προς τα γειτονικά κοιμητήρια υπό την εποπτεία της χωροφυλακής να έχουν προκαλέσει αίσθηση στα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Στην πόλη Σεν Ντιζιέ, ο επικεφαλής του τοπικού γηροκομείου Ζερόμ Γκομίν αποκάλυψε την περασμένη Τρίτη ότι 16 ηλικιωμένοι είχαν εκπνεύσει στο γηροκομείο σε μόλις οκτώ ημέρες, με περίπου 40 τροφίμους να εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου. Στα γηροκομεία που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, οι Αρχές εκτιμούν ότι η θνησιμότητα φθάνει το 1,56%. Η κρατική υπηρεσία φροντίδας ηλικιωμένων ARS διαβεβαιώνει ότι «από τις πρώτες ημέρες της επιδημίας λάβαμε μέτρα προστασίας και πρόληψης με στόχο την προστασία της υγείας των τροφίμων. Αυτά περιλαμβάνουν υιοθέτηση έκτακτων μέτρων απολύμανσης και προστασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, απαγόρευση των επισκεπτηρίων, περιορισμό των μετακινήσεων εντός των εγκαταστάσεων, διακοπή των ομαδικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, κατάργηση της σίτισης στις τραπεζαρίες και σερβίρισμα των γευμάτων στα δωμάτια, επανέλεγχος των αποθεμάτων ιατρικού υλικού, χειρουργικών μασκών και ενίσχυση των μέσων τηλεϊατρικής για τις συνεδρίες με ασθενείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή