ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία διακόπτει όλες τις διεθνείς πτήσεις που μεταφέρουν Ρώσους από το εξωτερικό

Η Ρωσία διακόπτει όλες τις διεθνείς πτήσεις που μεταφέρουν Ρώσους από το εξωτερικό

Η Ρωσία διακόπτει από τα μεσάνυχτα της 4ης Απριλίου, όλες τις διεθνείς πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών, περιλαμβανομένων και των πτήσεων που γίνονται για την επιστροφή Ρώσων πολιτών από άλλες χώρες και των πτήσεων που μεταφέρουν Ρώσους στο εξωτερικό, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή.

«Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας ανακάλεσε όλες τις άδειες διεθνών πτήσεων και σε σχέση με την απόφαση αυτή από τα μεσάνυχτα της 4ης Απριλίου διακόπτονται και όλες οι διεθνείς πτήσεις που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά Ρώσων πολιτών» δήλωσε η πηγή.

Από τις 31 Μαρτίου είχαν αποφασισθεί ποσοστώσεις σε σχέση με τον αριθμό των Ρώσων πολιτών που επιστρέφουν από το εξωτερικό. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι οι Ρώσοι πολίτες που θα επιστρέφουν από το εξωτερικό, μόνο στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, δεν θα υπερβαίνουν τους 500 το εικοσιτετράωρο. Στις υπόλοιπες πόλεις της Ρωσίας θα μπορούσαν να επιστρέφουν το εικοσιτετράωρο μόνο 200 Ρώσοι πολίτες από το εξωτερικό.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, είχε δηλώσει τότε ότι οι περιορισμοί αυτοί επιβλήθηκαν για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η Ρωσία στις 27 Μαρτίου είχε αναστείλει όλες τις κανονικές πτήσεις, όπως και τις πτήσεις τσάρτερ με άλλες χώρες εκτός από τις πτήσεις που είχαν αποφασισθεί να γίνονται για την επιστροφή των Ρώσων πολιτών από το εξωτερικό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι 25.000 Ρώσοι που βρίσκονται στο εξωτερικό είχαν εκφράσει τότε την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Ρωσία μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στις διεθνείς πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS