Τραμπ: Μπορείτε να φοράτε μάσκα, εγώ επιλέγω να μην το κάνω

Τραμπ: Μπορείτε να φοράτε μάσκα, εγώ επιλέγω να μην το κάνω

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αμερικάνοι, η πλειονότητα των οποίων ζει σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με την ανάγκη να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων και μέλος του πυρήνα αντιμετώπισης της κρίσης της covid-19 που έχει συστήσει ο Λευκός Οίκος, ο Άντονι Φάουτσι, έκανε λόγο χθες για στοιχεία που δείχνουν ότι «ο ιός μπορεί στην πραγματικότητα να μεταδοθεί και όταν οι άνθρωποι απλώς μιλάνε και όχι μόνο όταν φτερνίζονται ή βήχουν».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι προς το παρόν πιο συγκρατημένος στο θέμα αυτό.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες από τον Λευκό Οίκο ότι οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές συστήνουν πλέον στους πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα όμως υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα εντελώς προαιρετικό μέτρο, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα το ακολουθήσει.

«Με τις μάσκες, θα είναι πραγματικά προαιρετικό. Μπορείτε να το κάνετε, δεν είναι υποχρεωτικό. Εγώ επιλέγω να μην το κάνω», δήλωσε ο Τραμπ.

Στο άλλο επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, στη Λουιζιάνα, οι τοπικές αρχές κατέγραψαν μεγάλη αύξηση των θανάτων κατά 20% την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση για την πολιτεία μέχρι στιγμής, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών λόγω της επιδημίας να φτάνει τους 370.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Τζον Μπελ Έντουαρντς κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς ο αριθμός των μολύνσεων στην πολιτεία ξεπέρασε τους 10.000.

«Προς όσους δεν παίρνετε στα σοβαρά την κρίση, σας ζητώ να κάνετε καλύτερη δουλειά», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή