Επιστολή Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα: Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της

Επιστολή Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα: Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της σε αυτήν τους την μάχη και τους ευχαριστούμε για την θερμή τους συμπαράσταση» τονίζει με επιστολή του ο Ιταλός πρέσβης Λουίτζι Μάρρας επισημαίνοντας την σταθερή παρουσία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα με όλες της τις υπηρεσίες σε κανονική λειτουργία, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, και σχολαστική τήρηση των μέτρων των ιταλικών και ελληνικών Αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μάρρας θέλησε να απευθύνει δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες του, καθώς και όσους στελεχώνουν την θεσμική παρουσία των διαφόρων ιταλικών φορέων στην Ελλάδα.

«Η Πρεσβεία της Ιταλίας και το Προξενικό της Γραφείο» αναφέρει «βρίσκονται στην διάθεση όλων των ομογενών οι οποίοι τελούν σε κατάσταση πραγματικής και επείγουσας ανάγκης, μέσω των τηλεφωνικών αριθμών που μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα μας www.ambatene.esteri.it.»

Ο Ιταλός πρέσβης εκφράζοντας ιδιαίτερο προβληματισμό για όσα συμβαίνουν στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο, τονίζει ότι η ιταλικές διπλωματικές αρχές στην Αθήνα παρακολουθούν με ειλικρινές ενδιαφέρον την κατάσταση στη χώρα μας επισημαίνοντας: «Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της σε αυτήν τους την μάχη και τους ευχαριστούμε για την θερμή τους συμπαράσταση».

Τέλος, ο κ. Μάρρας κάνει μία αναφορά στη σημασία της κοινής πρωτοβουλίας «Tempo Forte Italia – Ελλάδα» που γεννήθηκε πριν από μία διετία, μεταξύ των δύο χωρών και συνεχίζει να υφίσταται, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, ως πολιτιστική πρωτοβουλία.

Ακολουθεί η επιστολή του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras προς Ιταλούς και Έλληνες:

Αγαπητοί φίλοι Iταλοί και Ελληνες,

η Πρεσβεία της Ιταλίας με όλες τις υπηρεσίες της, πρώτα από όλες το Προξενικό της Γραφείο και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, με επίγνωση του ρόλου της και των ευθυνών της, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ παρούσα. Εργαζόμαστε online από το σπίτι και παράλληλα εξασφαλίζουμε την λειτουργία των Υπηρεσιών με βάρδιες, περιορισμένες στον αριθμό, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ελληνικών και ιταλικών αρχών, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Έχοντας ολοκληρωθεί οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού στην Ιταλία των Ομογενών μας, που για λόγους τουρισμού ή διέλευσης από την Ελλάδα είχαν βρεθεί εδώ αποκλεισμένοι και συνεχίζοντας να παρακολουθούμε τις μεμονωμένες περιπτώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή, επιθυμώ να ευχαριστήσω για την αξιέπαινη συμπεριφορά τους όλους τους συνεργάτες μου καθώς και όσους στελεχώνουν την θεσμική παρουσία των διαφόρων ιταλικών φορέων στην Ελλάδα – το δίκτυο τον Επίτιμων Προξενείων, την Ιταλική Κρατική Σχολή, το Σύλλογο Συμπαράστασης Ιταλών στην Ελλάδα COASIT, την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, την Επιτροπή των Ιταλών Εξωτερικού COMITES, την Dante Alighieri, τις Eνορίες, τα Ελληνοϊταλικά Εμπορικά Επιμελητήρια – για τις προσπάθειες που καθένας τους και με διαφορετικό τρόπο καταβάλει.

Η Πρεσβεία της Ιταλίας και το Προξενικό της Γραφείο βρίσκονται στην διάθεση όλων των ομογενών οι οποίοι τελούν σε κατάσταση πραγματικής και επείγουσας ανάγκης, μέσω των τηλεφωνικών αριθμών που μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα μας www.ambatene.esteri.it.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό όσα συμβαίνουν στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο και με αντίστοιχα ειλικρινές ενδιαφέρον στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της σε αυτήν τους την μάχη και τους ευχαριστούμε για την θερμή τους συμπαράσταση.

Έχουμε διανύσει πλέον περισσότερα από δύο χρόνια από την στιγμή που εγκαινιάσαμε την πρωτοβουλία Tempo Forte Italia – Ελλάδα που γεννήθηκε και συνεχίζει να υφίσταται, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, ως πολιτιστική πρωτοβουλία. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία πρωτοβουλία «πολιτική» που στόχο έχει να μπορέσουμε να ξαναβρούμε τα αυθεντικά μας χαρακτηριστικά, να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι εν μέσω αυτών των αντιξοοτήτων, να διεκδικήσουμε την πατρότητα των βαθύτερων αξιών μας, της πιο μύχιας ταυτότητάς μας, ώστε να μπορέσουν ο ορθός λόγος και η θέληση μας να νικήσουν τον αποπροσανατολισμό μας, ώστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αμυνόμαστε με προσήλωση και να χτίζουμε με ευφυΐα, φαντασία και αποφασιστικότητα. Αυτό αποτελεί σε τελική ανάλυση, μία πρόσκληση προς όλους τους πρωταγωνιστές του δικτύου του Tempo Forte αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό – τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία – για να εντείνουμε την κοινή προσπάθεια, να έρθουμε και πάλι σε επαφή μεταξύ μας και να αναλάβουμε δράση για το σήμερα για το μέλλον.

Με θερμούς χαιρετισμούς στον καθένα σας,

Luigi Marras.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή