Μπρουνό Λεμέρ και Ολαφ Σολτς καλούν τις ευρωπαϊκές χώρες «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Μπρουνό Λεμέρ και Ολαφ Σολτς καλούν τις ευρωπαϊκές χώρες «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ τόνισε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων που εγείρει η τρέχουσα κατάσταση, μετά την αποτυχία του Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία για την ευρωπαϊκή κοινή οικονομική αντίδραση στον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ύστερα από 16 ώρες διαπραγματεύσεων, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο Eurogroup για την οικονομική απάντηση απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού. Θα συνεχίσουμε αύριο. Με τον (υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας) Όλαφ Σολτς, καλούμε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για την αντιμετώπιση των εξαιρετικών προκλήσεων και να καταλήξουν σε μια φιλόδοξη συμφωνία», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπρουνό Λεμέρ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ύπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέφερε σε ανάρτησή του στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτή τη δύσκολη ώρα, η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη. Μαζί με τον (Γάλλο υπουργό Οικονομικών) Μπρουνό Λεμέρ, καλώ όλες τις χώρες της ευρωζώνης να μην αρνηθούν να επιλύσουν αυτά τα δύσκολα οικονομικά ζητήματα και να διευκολύνουν έναν καλό συμβιβασμό – για όλους τους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή