Χωρίς τουρίστες, οι άμαξες της Βιέννης διανέμουν γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη

Χωρίς τουρίστες, οι άμαξες της Βιέννης διανέμουν γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βιέννη, που βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας του νέου κορονοϊού και χωρίς τουρίστες, οι παραδοσιακές άμαξες της πόλης έχουν αναλάβει τη διανομή φαγητού στους ευάλωτους πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο από την πανδημία.

Μην μπορώντας, λόγω της καραντίνας, να προσφέρουν περιοδείες σε τουρίστες στο κέντρο της πόλης, από τις οποίες βγάζουν τα προς το ζην, κάποιοι από τους οδηγούς των αμαξών συμμετέχουν σε μια προσπάθεια διανομής δωρεάν γευμάτων στους ηλικιωμένους συμπολίτες τους.

Η διαμονή στα ξενοδοχεία απαγορεύεται και το InterContinental Vienna δεν έχει καθόλου επισκέπτες, ωστόσο προσφέρει δωρεάν γεύματα στους ηλικιωμένους, στη γειτονιά του.

Ο Γκέρζαμπεκ και άλλοι οδηγοί fiaker, όπως ονομάζονται στην Αυστρία, συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη διανομή 250-300 γευμάτων την ημέρα, τα οποία παρασκευάζει το ξενοδοχείο και μοιράζονται επίσης με αυτοκίνητα ή και ποδήλατα. Έως τη Δευτέρα του Πάσχα, θα προσφέρουν γεύματα και στο ιατρικό προσωπικό της νυχτερινής βάρδιας σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

«Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία! Σας ευχαριστούμε πολύ», είπε η Γκαμπριέλε Γκλαϊλίνγκερ, που πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα και μένει στο σπίτι της, μόλις ο οδηγός της άμαξας της παρέδωσε το πρώτο της γεύμα.

«Τουρίστες δεν υπάρχουν, δεν έχουμε καθόλου δουλειά και επομένως όλοι βρίσκονται στο σπίτι. Όμως, τα άλογα πρέπει να κινούνται» είπε ο Κρίστιαν Γκέρζαμπεκ, ένας part time οδηγός και τοπικός αξιωματούχος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Η ιδέα μου ήταν να συνδυάσουμε το πρακτικό με κάτι καλό για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη… Είναι μια ένδειξη, επίσης, ότι παρά τα όσα ζούμε, είμαστε εδώ για τους άλλους και χαιρόμαστε που συνεισφέρουμε» επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή