Νέο ρεκόρ θανάτων στη Νέα Υόρκη – Ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία

Νέο ρεκόρ θανάτων στη Νέα Υόρκη – Ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα τα 400.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς, ενώ η πολιτεία της Νέας Υόρκης – το επίκεντρο της πανδημίας –  κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον νέο κορωνοϊό, με 779 νεκρούς σε διάστημα 24 ωρών.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία, σύμφωνα με το Ρόιτερς καθώς έχει καταγράψει 149.316 κρούσματα, την ώρα που στην Ισπανία ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 146.690.

Η Ιταλία ακολουθεί με 139.422 κρούσματα σήμερα.

Όμως η εξέλιξη της πανδημίας σταθεροποιείται, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Τα μέτρα της απομόνωσης, της διακοπής των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης «λειτουργούν», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης.  «Ας μην αρχίσουμε να αναπολούμε σαν να έχει τελειώσει» επισήμανε ο Κουόμο, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Δεν το έχουμε ξεπεράσει. Δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο απολογισμός για την πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται ήδη σε 6.268 θανάτους από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κουόμο, η τωρινή τάση «είναι απλά ένα στιγμιότυπο στον χρόνο». Προειδοποίησε δε για το ενδεχόμενο «αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε και οι αριθμοί να έχουν και πάλι αυξηθεί».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, ο απολογισμός των θανάτων είναι πιθανό «να είναι το ίδιο υψηλός ή υψηλότερος τις επόμενες ημέρες».

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα τα 400.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς.

Μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 12.912 άνθρωποι και οι ΗΠΑ οδεύουν να γίνουν το νέο επίκεντρο της πανδημίας. Παρά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που εφαρμόζονται σταδιακά, ανά Πολιτεία, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας αναφέρονται σε καθημερινή βάση περίπου 1.000 νεκροί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, οι ΗΠΑ μετρούν 417.000 κρούσματα και 14.100 θανάτους και προετοιμάζονται αυτήν την εβδομάδα για την «εβδομάδα κορύφωσης των θανάτων» του νέου κορονοϊού, όπου καταγράφηκε χθες ρεκόρ νεκρών από την νόσο με 1.900 νέους θανάτους.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι συνολικά, ακόμη και αν τηρηθούν οι οδηγίες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης, μπορεί να πεθάνουν στις ΗΠΑ 100.000-240.000 άνθρωποι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή