Ο «έρωτας» στα χρόνια του κορωνοϊού

Ο «έρωτας» στα χρόνια του κορωνοϊού

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα το απογευματάκι, τα δύο γιγάντια πάντα του άδειου ζωολογικού κήπου του Χονγκ Κονγκ επωφελήθηκαν από τη σπάνια ηρεμία και έκαναν αυτό που οι επιστήμονες περίμεναν από το 2010. Αν η πανδημία του κορωνοϊού ευνοεί το ζευγάρωμα στο ζωικό βασίλειο, μήπως συμβαίνει το ίδιο και μεταξύ των ανθρώπων, που, κλεισμένοι καθώς είναι στα σπίτια τους, ανακαλύπτουν ξανά τις βασικές χαρές της ζωής;

Δύο μεγάλα καταστήματα ερωτικών ειδών, ένα στη Δανία και ένα στη Νέα Ζηλανδία, απαντούν θετικά. Στην περίπτωση της σκανδιναβικής αλυσίδας Sinful, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 110% μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αύξηση δεν σημειώθηκε την πρώτη εβδομάδα, «αφού όλοι έτρεχαν για χαρτιά τουαλέτας, οδοντόπαστες κ.λπ.», όπως λέει η συνιδιοκτήτρια της αλυσίδας, Ματίλντε Μακόφσκι. Αλλά εν συνεχεία, οι πωλήσεις απογειώθηκαν. «Πολύ χαίρομαι που κάνουμε κάτι καλό αυτή τη δύσκολη στιγμή που ο κόσμος αισθάνεται ευάλωτος», είπε η Μακόφσκι. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όλοι φροντίζουμε λίγο περισσότερο τους άλλους και αυτό έχει αντανάκλαση στη σεξουαλική ζωή μας».

Το δανικό κράτος έχει αναλάβει να καλύψει τους μισθούς που χάνονται εξαιτίας του κορωνοϊού, απαλλάσσοντας ενδεχομένως τους Δανούς από άγχη και ανησυχίες που θα δηλητηρίαζαν τη σεξουαλική τους ζωή. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις όμως, τα μαύρα σύννεφα της οικονομικής καταστροφής έχουν επισκιάσει τις όποιες ροζ αποχρώσεις θα μπορούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους στους κλειστούς ορίζοντες της καραντίνας.

«Πολλοί πιστεύουν ότι αφού μένουμε μέσα, δεν έχουμε με τι άλλο να ασχοληθούμε», είπε στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» η καθηγήτρια Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, Αλισον Γκίμιλ. «Αλλά ο κόσμος χρησιμοποιεί μέσα πρόληψης. Πιστεύω ότι όσοι θέλουν παιδιά θα το αναβάλουν για αργότερα». Οπως ανακοινώθηκε χθες, οι Αμερικανοί που έχουν κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν εκτιναχθεί στον αριθμό-ρεκόρ των 16,6 εκατομμυρίων, ενώ εκατομμύρια άλλοι ζουν σε καθεστώς μεγάλης αβεβαιότητας.

Το οικονομικό σοκ, αλλά και ο φόβος καθώς χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από τον κορωνοϊό, δεν ευνοεί την τεκνοποίηση. «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος λέει ας κάνουμε ένα μωρό στο μέσον της μεγαλύτερης επιδημίας που έχει περάσει η χώρα τα τελευταία 100 χρόνια», είπε ο καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Νιου Χάμσαϊρ, Κένεθ Τζονσον. Πάντως οι πωλήσεις ερωτικών παιχνιδιών ακολούθησαν πιστά τις εξελίξεις στο πεδίο του κορωνοϊού. Οι πωλήσεις της αλυσίδας Adult Toy Megastore τριπλασιάστηκαν στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στη Βρετανία στις 11 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία ο ΠΟΥ χρησιμοποίησε επισήμως τον χαρακτηρισμό «πανδημία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή