Σειρά με θέμα την καραντίνα κάνει πρεμιέρα στην Ισπανία

Σειρά με θέμα την καραντίνα κάνει πρεμιέρα στην Ισπανία

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Την ανία του οικειοθελούς εγκλεισμού, που διαρκεί ήδη τέσσερις εβδομάδες στην Ισπανία, έρχεται να σπάσει ανάλαφρη τηλεοπτική κωμική σειρά με θέμα την καραντίνα. Η σειρά, με τίτλο «Ημερολόγια καραντίνας», αποτελεί την πρώτη τηλεοπτική παραγωγή στον κόσμο που είναι εμπνευσμένη από την εμπειρία δισεκατομμυρίων νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η προβολή της αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE.

Η ιδιαιτερότητα της σειράς έγκειται στο ότι κάθε επεισόδιο είναι γυρισμένο στο σπίτι γνωστών Ισπανών ηθοποιών, όπως του Κάρλος Μπαρδέμ, αδελφού του βραβευμένου με Οσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ. Κάθε επεισόδιο διάρκειας 30 λεπτών κινηματογραφήθηκε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, με τη βοήθεια τηλεφώνων iPhone, μικροφώνων και τριπόδων, ενώ ένα αρχικό μοντάζ έγινε με εφαρμογές υπολογιστών. Το υλικό εστάλη αμέσως μετά στην εταιρεία παραγωγής, όπου ολοκληρώθηκε το τελικό μοντάζ. Την ώρα που η σειρά ετοιμάζεται να προβληθεί στις ισπανικές οθόνες, η χώρα λαμβάνει τις πρώτες αισιόδοξες ειδήσεις από το μέτωπο της πανδημίας. Ο ρυθμός νέων κρουσμάτων και θανάτων έχει αρχίσει να περιορίζεται, με τη χώρα να ελπίζει ότι ξεπέρασε τη δυσκολότερη φάση της υγειονομικής κρίσης. Το τελευταίο 24ωρο οι αρχές κατέγραψαν τον θάνατο 637 ανθρώπων, ο μικρότερος αριθμός νεκρών σε μία ημέρα εδώ και 13 ημέρες. Ο συνολικός αριθμός θυμάτων του κορωνοϊού στην Ισπανία ήταν χθες 13.055 νεκροί.

«Η σειρά έχει διττό στόχο: να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για νέους δημιουργούς που διαθέτουν ελάχιστα μέσα παραγωγής, αλλά και να βοηθήσει τους πολίτες στη δύσκολη αυτή στιγμή, προσφέροντας γέλιο», λέει ο παραγωγός Αλβάρο Λονγκόρια, που ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας του 2018 «Ολοι ξέρουν» τον Χαβιέ Μπαρδέμ και την Πενέλοπε Κρουζ. «Πρόκειται για κωμωδία, αλλά δεν αστειευόμαστε με το δράμα που ζούμε τώρα», προσθέτει ο Λονγκόρια, που αποκαλύπτει ότι η σειρά έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών τηλεοπτικών δικτύων.

Στο τρέιλερ της σειράς, στέλεχος επιχείρησης που εργάζεται από το σπίτι και βρίσκεται σε βιντεοσύσκεψη υποχρεώνεται από τη σύζυγό του να κρατήσει το νεογέννητο μωρό τους. Σε άλλη σκηνή, ο άνδρας του σπιτιού αποφασίζει να παίξει ποδόσφαιρο με ρολά χαρτιού τουαλέτας που είχε αποθηκεύσει ενόψει καραντίνας.

«Η συγκατοίκηση υπήρξε ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση, ανεξάρτητα από το εάν γίνεται στο πλαίσιο του ζευγαριού, της οικογένειας ή με φίλους. Τώρα, ξαφνικά είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε κλεισμένοι μέσα όλο το 24ωρο με αυτούς που μοιράζονται τη ζωή μας», λέει η φωνή του αφηγητή στην εισαγωγή του πρώτου επεισοδίου.

Ο καθηγητής Νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, Χοσέ Ραμόν Αλόνσο, εκτιμά όμως ότι η σειρά θα βοηθήσει όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από την ανία του εγκλεισμού. «Η τηλεόραση, η παρακολούθηση μιας ταινίας, το διάβασμα και η μουσική επιτρέπουν στο μυαλό να ταξιδέψει όταν κάποιος είναι υποχρεωμένος να περιορίζει τις μετακινήσεις του», λέει ο δρ Αλόνσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή