Ενισχυμένοι έλεγχοι της αστυνομίας στους ιταλικούς δρόμους για να αποτραπεί η έξοδος το Πάσχα

Ενισχυμένοι έλεγχοι της αστυνομίας στους ιταλικούς δρόμους για να αποτραπεί η έξοδος το Πάσχα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι ενισχυμένοι κατά την διάρκεια των γιορτών του Πάσχα στην Ιταλία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19 , ώστε να εμποδισθούν οι Ιταλοί να μετακινηθούν άνευ λόγου έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμοργκέζε.

«Το Πάσχα επίσης πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για το καλό το δικό μας και των οικείων μας και για να επιτρέψουμε στην Ιταλία να ξαναξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν», δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera.

Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικοί έλεγχοι για τις μετακινήσεις θα ενισχυθούν, για να αποφύγουμε οι άνθρωποι να μετακινηθούν προς την δεύτερη κατοικία τους ή προς τους τουριστικούς προορισμούς. Οσοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους, θα υποστούν κυρώσεις, λέει η υπουργός.

Οι ιταλικές αρχές φοβούνται ότι το τριήμερο του Πάσχα, σε συνδυασμό με τον ανοιξιάτικο καιρό, θα βγάλουν τους ανθρώπους στους δρόμους με κίνδυνο δημιουργίας νέων εστιών της επιδημίας.

«Κατανοώ ότι κλεισμένοι στο σπίτι και με την έλευση της ωραίας εποχής, οι Ιταλοί θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα…αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε τώρα την επιφυλακή με ανεύθυνες συμπεριφορές», προειδοποιεί η υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή