Διήμερο «λουκέτο» σε 31 πόλεις της Τουρκίας – Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί

Διήμερο «λουκέτο» σε 31 πόλεις της Τουρκίας – Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διήμερο λουκέτο σε 31 μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας επέβαλαν οι τουρκικές αρχές.

Η απαγόρευση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, θα ξεκινήσει σήμερα τα μεσάνυχτα και θα εκπνεύσει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Νωρίτερα,  ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία ξεπέρασαν τους χίλιους, καθώς στα θύματα προσετέθησαν άλλοι χίλιοι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 είναι 47.029. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έφτασε τους 1.006, ωστόσο την ίδια στιγμή 2.423 ασθενείς ανέρρωσαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 307.000 διαγνωστικά τεστ στην Τουρκία, όπου το ποσοστό της θνητότητας φτάνει το 2,15%.

Στην Τουρκία παρατηρείται εδώ και αρκετές ημέρες μια επιτάχυνση της επιδημίας, καθώς από τις 4 Απριλίου ανακοινώνονται καθημερινά περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πολλαπλασίασε τα μέτρα: τα σχολεία, τα καφενεία και οι πολιτιστικοί χώροι έκλεισαν, οι πτήσεις διακόπηκαν και επιβλήθηκε περιορισμός στις μετακινήσεις. Ωστόσο, η αντιπολίτευση και πολλοί γιατροί ζητούν να επιβληθεί γενική καραντίνα, ένα μέτρο που απορρίπτει η κυβέρνηση για να μην παραλύσει η εύθραυστη οικονομία της χώρας. Προς το παρόν, μόνο οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και οι νέοι κάτω των 20 ή όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα δεν έχουν το δικαίωμα να βγουν από τα σπίτια τους, ούτε καν για να ψωνίσουν.

Την Πέμπτη, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα παρακολουθούν τις μετακινήσεις όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό αλλά και των συγγενών τους μέσω μιας εφαρμογής στα έξυπνα τηλέφωνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή