Αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη απόφαση για την οικονομία ο Τραμπ- Κλειστά έως τον Σεπτέμβριο τα σχολεία στη Νέα Υόρκη

Αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη απόφαση για την οικονομία ο Τραμπ- Κλειστά έως τον Σεπτέμβριο τα σχολεία στη Νέα Υόρκη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο μέσα στο Σαββατοκύριακο του Πάσχα, με 18.700 θανάτους, ενώ ο Τραμπ είπε ότι η επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας θα είναι η «μεγαλύτερη» απόφαση που έπρεπε να πάρει ποτέ.

Ειδικοί στον τομέα της δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στις 200.000 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εάν υπάρξει άρση των μέτρων πρόληψης μετά από τριάντα ημέρες.

Ο Τραμπ, ο οποίος στοχεύει σε επανεκλογή του τον Νοέμβριο, είπε ότι θέλει η ζωή στη χώρα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό και πως οι εκτεταμένοι περιορισμοί στις μετακινήσεις, που είχαν ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, φέρουν το δικό τους υγειονομικό κόστος.

«Θα πρέπει να πάρω μία απόφαση και ελπίζω στο Θεό ότι θα είναι η σωστή απόφαση», είπε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Είναι η μεγαλύτερη απόφαση που έπρεπε ποτέ μου να πάρω».

Ο Τραμπ ανέφερε ότι τα γεγονότα θα καθορίσουν την επόμενη κίνηση.

Σε ερώτηση σχετικά με τις μετρήσεις στις οποίες θα βασιζόταν για να πάρει τις αποφάσεις του, έδειξε το μέτωπό του και απάντησε: «Οι μετρήσεις είναι εδώ ακριβώς, αυτές είναι οι μετρήσεις μου!»

Οι ισχύουσες ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές θα ισχύουν μέχρι τις 30 Απριλίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει τότε να αποφασίσει είτε να τις επεκτείνει είτε να αρχίσει να ενθαρρύνει τους πολίτες να επιστρέψουν στις δουλειές τους και σε μια πιο «κανονική» καθημερινότητα.

Ο Τραμπ είπε ότι θα λάβει χώρα γνωμοδοτικό συμβούλιο, πιθανώς την Τρίτη, στο οποίο θα συμμετέχουν κάποιοι κυβερνήτες πολιτειών, και θα εστιάζει στη διαδικασία της «επαναλειτουργίας» της αμερικανικής οικονομίας.

Κλειστά για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς τα σχολεία στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι η πόλη εργάζεται σε ένα συγκριμένο σχέδιο, για την επαναλειτουργία των δημόσιων σχολείων, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς η πόλη δίνει μάχη ενάντια στην πανδημία.

«Η ανακοίνωση ότι τα σχολεία δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς είναι οδυνηρό αλλά είναι σίγουρα το πιο σωστό να πράξουμε», είπε σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο Ντε Μπλάζιο είχε δώσει εντολή για κλείσιμο των σχολείων από τις 16 Μαρτίου με αρχικό στόχο αυτά να ξανανοίξουν μέχρι τις 20 Απριλίου. Ωστόσο, όπως είπε ο δήμαρχος, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μη ρεαλιστικό στόχο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή