Βρετανία: «Η μάχη κατά του κορωνοϊού θα είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ»

Βρετανία: «Η μάχη κατά του κορωνοϊού θα είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη κατά του νέου κορωνοϊού θα είναι «μαραθώνιος» και όχι «σπριντ» και για την άρση των περιοριστικών μέτρων ίσως χρειαστεί να βρεθεί ένα αποτελεσματικό φάρμακο και όχι μόνο εμβόλιο για την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο ιατρικός διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) της Βρετανίας.

Ο Στίβεν Πόουις τόνισε ωστόσο ότι η παραγωγή εμβολίων δεν είναι η μοναδική συνιστώσα για να καταρτιστεί μια στρατηγική εξόδου από την καραντίνα. «Δεν υπάρχει μαγική λύση που να μην απαιτεί δύσκολες αποφάσεις. Δεν επρόκειτο ποτέ για ένα σπριντ διάρκειας μερικών εβδομάδων· θα κρατήσει περισσότερο, θα είναι μαραθώνιος», υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, σχολιάζοντας τις καταγγελλόμενες ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία και όταν ρωτήθηκε αν θα ζητήσει συγγνώμη για αυτό, είπε: «Λυπάμαι αν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι υπήρχαν ελλείψεις».

«Είναι αναπόφευκτο η ζήτηση και οι πιέσεις για τον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό να αυξάνονται εκθετικά, θα είναι απίστευτα υψηλές», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη τέλος στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, που αναρρώνει σε νοσοκομείο, η Πατέλ είπε: «Το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό είναι ότι θέλουμε να γίνει καλύτερα και χρειάζεται κάποιο χρόνο και χώρο για να ξεκουραστεί, να αναρρώσει και να αποθεραπευτεί. Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. Και όλο το υπουργικό συμβούλιο στηρίζει αυτό το μήνυμα. Είναι βασικό να γίνει καλά ο πρωθυπουργός μας και νομίζω ότι αυτή είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή