Φον ντερ Λάιεν: Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μείνουν σε απομόνωση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους

Φον ντερ Λάιεν: Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μείνουν σε απομόνωση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επαφές των ηλικιωμένων με το περιβάλλον τους στην Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνουν περιορισμένες τουλάχιστον έως τα τέλη του χρόνου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της.

«Χωρίς εμβόλιο θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές των ηλικιωμένων», ιδίως όσων φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας, τονίζει η φον ντερ Λάιεν στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Το γνωρίζω πως είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι βαριά, όμως είναι ένα ζήτημα ζωής, ή θανάτου. Θα πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί», προσθέτει.

«Τα παιδιά κι οι νέοι θα χαρούν αργότερα περισσότερη ελευθερία κίνησης απ' όσο οι πιο ηλικιωμένοι κι εκείνοι με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα», επεξηγεί η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας πως «ευελπιστεί» για την ανάπτυξη ενός εμβολίου από ευρωπαϊκό εργαστήριο «περί τα τέλη του έτους».

«Προκειμένου να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα να εμβολιασθούμε, είμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με φαρμακοβιομηχανίες για τις δυνατότητες μίας παγκόσμιας παραγωγής», καταλήγει η φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή