ΚΟΣΜΟΣ

Κατά της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων η πλειοψηφία των Γερμανών

Κατά της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων η πλειοψηφία των Γερμανών

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά της χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου YouGov, το 44% των ερωτηθέντων υποστήριξαν την παράταση των μέτρων πέραν της 19ης Απριλίου, το 12% μάλιστα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσής τους.

Μόνο το 32% τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης και το 8% υπέρ της κατάργησης των περιορισμών που έχουν αποφασιστεί από την ομοσπονδιακή και τις τοπικές κυβερνήσεις. Το 5% δεν είχε γνώμη.

Η αποδοχή των περιορισμών εξακολουθεί να είναι μεγάλη: το 78% απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι τους τηρεί πλήρως, το 18% μόνο εν μέρει και 2% καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι η πειθαρχία στα μέτρα είναι μόνον ελαφρώς μικρότερη από την αρχή της απαγόρευσης των επαφών στα τέλη Μαρτίου. Τότε, το 83% δήλωνε ότι ακολουθούσε πλήρως τους κανόνες, το 12% μερικώς και το 2% τους αγνοούσε. Όσο μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι οι ερωτηθέντες, τόσο ισχυρότερη είναι η προθυμία τους να τηρούν τα μέτρα.

Την Τετάρτη, η καγκελάριος Μέρκελ θα συζητήσει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων το τι θα γίνει μετά τις 19 Απριλίου. Στις 22 Μαρτίου είχαν αποφασίσει εκτεταμένους περιορισμούς στην κυκλοφορία, τους οποίους πριν από το Πάσχα παρέτειναν μέχρι τις 19 Απριλίου.