Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά σημάδια στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά σημάδια στην Ευρώπη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό καταγράφεται στην Ιταλία και στην Ισπανία, με αποτέλεσμα οι χώρες να προχωρούν σταδιακά σε μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Στην Ισπανία άνοιξαν οι μικρές επιχειρήσεις, αλλά παραμένει η πλήρης απαγόρευση μετακινήσεων για σωματική άσκηση, η οποία δεν προβλέπει εξαιρέσεις ούτε για μικρά παιδιά, ενώ στην Ιταλία η επαρχία Βένετο αντικατέστησε την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας με «δεκάλογο» οδηγιών. Οι πολίτες του Βένετο δεν υποχρεούνται πλέον να παραμένουν σε απόσταση 200 μέτρων από τα σπίτια τους, ενώ πολλές επιχειρήσεις προβλέπεται να ανοίξουν.

Από την άλλη πλευρά, η έξοδος θα επιτρέπεται μόνο με μάσκες και γάντια, ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση εξόδου από το σπίτι ατόμων που έχουν πυρετό. O αριθμός των νεκρών σημείωσε μείωση χθες, με 517 νέους θανάτους στην Ισπανία και 431 νέους θανάτους στην Ιταλία, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων κυμάνθηκε στο 2% στην Ιταλία και από 1% έως 4% στην Ισπανία, ανάλογα με την περιοχή.

Στην κορύφωση της επιδημίας, τα κρούσματα αυξάνονταν κατά 20% ημερησίως. Παράλληλα, στη Γερμανία, συστάσεις για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων πραγματοποίησε η ακαδημία επιστημών Λεοπολντίνα, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Η πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία συμφωνεί με τα περιοριστικά μέτρα και συνολικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή