«Διδακτική» τιμωρία εξαιτίας της πανδημίας

«Διδακτική» τιμωρία εξαιτίας της πανδημίας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά και παράδοξα συμβαίνουν σε όλη τη Γη, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, που έχει διαταράξει την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η Ινδία, παραδείγματος χάρη, προτίμησε να επιβάλει μία «διδακτική» τιμωρία προκειμένου να συνετίσει τους ξένους που δεν συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα. Ειδικότερα, δέκα ξένοι επισκέπτες, που θέλησαν να επισκεφθούν την πόλη Ρισικές, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, την οποία έκαναν διάσημη οι Μπιτλς, όταν το 1968 παρέμειναν στο ασράμ του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, αναζητώντας γαλήνη και πνευματικότητα, αδιαφορώντας για την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, «μπήκαν τιμωρία» αφού εξαναγκάστηκαν από τους αξιωματούχους της πόλης να γράψουν εκατό φορές τη φράση «δεν συμμορφώθηκα με τα μέτρα και ζητώ συγγνώμη». Μάλλον θα πήραν το μάθημά τους.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας της πανδημίας, στην Ολλανδία εξελίσσεται μια πραγματική «γενοκτονία» τουλιπών, καθώς οι καλλιεργητές του λουλουδιού-συμβόλου της χώρας, αναγκάστηκαν να καταστρέψουν περισσότερα από 140 εκατομμύρια πανέμορφα λουλούδια, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης της ζήτησής τους. Η χώρα, επίσης, έχασε σημαντικό τουριστικό εισόδημα, καθώς εκατομμύρια τουρίστες, που την επισκέπτονταν αυτή την εποχή για να απολαύσουν τεράστιες εκτάσεις γεμάτες με ανθισμένες τουλίπες, νάρκισσους και υάκινθους, στην πόλη Λίσε της δυτικής χώρας, ακύρωσαν τα ταξίδια τους. To «καλό» είναι ότι σήμερα οποιοσδήποτε το επιθυμεί, μπορεί να απολαύσει τη μαγεία ενός εικονικού περιπάτου στον φημισμένο κήπο Κέουκενχοφ, που φιλοξενεί περισσότερα από επτά εκατομμύρια τουλίπες και άλλα όμορφα λουλούδια στα 320 στρέμματά του.

Στη Γερμανία, πάλι, χαράς ευαγγέλια για τους ποδηλάτες, καθώς πολλές πόλεις δημιουργούν νέες διαγραμμίσεις, αλλά και διαπλατύνσεις στους ποδηλατοδρόμους, ώστε οι ποδηλάτες να μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλλονται λόγω κορωνοϊού. Οι Αρχές στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου δοκιμάζουν από τις 27 Μαρτίου την προσωρινή διαπλάτυνση δύο ποδηλατοδρόμων, ώστε να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του αρμόδιου φορέα, η δοκιμή κρίθηκε επιτυχής, αφού βελτίωσε την ασφάλεια των ποδηλατών, χωρίς να παρακωλύει τη φυσιολογική κυκλοφορία των οχημάτων.

Ετσι, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται ανάλογες τροποποιήσεις και σε άλλες περιοχές της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ανάλογο πείραμα είχε εφαρμοστεί και στην Μπογκοτά, πρωτεύουσα  της Κολομβίας, τον Μάρτιο, όταν η δήμαρχος Κλάουντια Λόπεζ, άνοιξε νέους ποδηλατοδρόμους, συνολικού μήκους 117 χλμ., ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα περιορίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη μεγάλη εγγύτητα των ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή