ΚΟΣΜΟΣ

GlaxoSmithKline: Θα χρειαστούν περισσότερα από ένα εμβόλιο κατά του COVID-19

GlaxoSmithKline: Θα χρειαστούν περισσότερα από ένα εμβόλιο κατά του COVID-19

Ο κόσμος θα χρειαστεί περισσότερα από ένα εμβόλιο κατά του COVID-19 συνεπώς οι φαρμακοβιομηχανίες θα πρέπει να συνεργαστούν στον αγώνα για την ανάπτυξη των «όπλων» εναντίον της ασθένειας, δήλωσε την Τετάρτη η διευθύνουσα σύμβουλος της GlaxoSmithKline Εμα Γουόλμσλεϊ. 

Η Γουόλμσλεϊ είπε ότι η συνεργασία της GSK με τη Sanofi κλιμακώνει την προσπάθεια παραγωγής εμβολίου αλλά ότι απομένει τεράστιος όγκος δουλειάς. 

«Ο κόσμος θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερα από ένα εμβόλιο αν αναλογιστεί κανείς τη ζήτηση που υπάρχει σε αυτή την παγκόσμια κρίση υγείας», είπε στο BBC Radio.

Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες ανέφεραν πως αναμένουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του εμβολίου το δεύτερο εξάμηνο φέτος. Αν αυτές είναι επιτυχείς, το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το εμβόλιο θα αναπτυχθεί συνδυάζοντας το αντιγόνο πρωτεΐνης S της COVID-19 της Sanofi με την τεχνολογία της GSK για την πανδημία.

«Κανονικά χρειάζεται μια δεκαετία, μερικές φορές ακόμη περισσότερο, για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο αλλά προφανώς είμαστε σε μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο, η ανάγκη είναι πάρα πολύ επείγουσα. Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια», κατέληξε.