Γερμανία και Κίνα κατά Τραμπ για το «πάγωμα» χρηματοδότησης του ΠΟΥ

Γερμανία και Κίνα κατά Τραμπ για το «πάγωμα» χρηματοδότησης του ΠΟΥ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι οι ΗΠΑ αναστέλλουν τη χρηματοδότηση του οργανισμού.

Ο Τραμπ κατηγόρησε ευθέως τον ΠΟΥ για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, προκαλώντας αντιδράσεις λοιμωξιολόγων καθώς αυξάνει ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως.

«Η απόδοση ευθυνών δεν βοηθά. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα», τόνισε ο Μάας στο Twitter «Πρέπει να συνεργαστούμε στενά κατά της #COVID-19. Μία από τις καλύτερες επενδύσεις είναι να ενισχυθούν τα Ηνωμένη Εθνη, κυρίως ο υποχρηματοδοτούμενος ΠΟΥ, για παράδειγμα, για την ανάπτυξη και τη διανομή τεστ και εμβολίων», πρόσθεσε.

Και η Κίνα, από την πλευρά της, κάλεσε τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τον ΠΟΥ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε ότι η πανδημία, που έχει μολύνει σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και προειδοποίησε ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή