Διαχείριση-σκάνδαλο από τον Τζ. Κούσνερ

Διαχείριση-σκάνδαλο από τον Τζ. Κούσνερ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ευνοϊκές ρυθμίσεις προς όφελος ξενοδοχείων και κτηματομεσιτικών επιχειρήσεων, αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων, φέρεται να περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων ύψους 2 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, που επινόησε ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, από κοινού με στελέχη του Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, που αφορούν μεγάλες φοροελαφρύνσεις και χαμηλότοκα δάνεια, πρόκειται να ωφελήσουν και τις κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις του Κούσνερ, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Washington Post.

Σε δηλώσεις του, την Τρίτη, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Σέλντον Γουάιτχαους αποκάλεσε σκανδαλώδη τη ρύθμιση χρεών για τους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες, καλώντας το Κογκρέσο να ακυρώσει το νομοθέτημα, το κόστος του οποίου υπερβαίνει το συνολικό ποσό για την ενίσχυση της νοσοκομειακής περίθαλψης για την πανδημία. Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» είχαν αποκαλύψει τον Μάρτιο ότι οι φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στο πακέτο ενίσχυσης ευνοούν κατάφωρα κτηματομεσίτες, όπως τον γαμπρό του προέδρου Τραμπ. Την ίδια ώρα, έντονες επικρίσεις εισπράττει ο Κούσνερ για τις πρωτοβουλίες του ως επικεφαλής προώθησης υγειονομικού υλικού και ενίσχυσης της παραγωγής αναγκαίων ειδών, όπως μάσκες, συσκευές υποστήριξης αναπνοής και προστατευτικές στολές.

Στελέχη της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών FEMA αποκαλούν περιπαικτικά την ομάδα του Κούσνερ «τα παιδιά», αμφισβητώντας τις ικανότητές τους. Ο Κούσνερ είχε πεισθεί από την αρχή της πανδημίας ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της ήταν η αξιοποίηση των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις startup, κάτι που προκάλεσε χάος και επικίνδυνες καθυστερήσεις στην προώθηση υγειονομικού υλικού. Η ομάδα του Κούσνερ ενεργεί παρασκηνιακά, αποφεύγοντας να λογοδοτεί για τις αποφάσεις της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή