Τεστ για τους ζάπλουτους του Φίσερ Αϊλαντ

Τεστ για τους ζάπλουτους του Φίσερ Αϊλαντ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πράγματα είναι διαφορετικά στο Φίσερ Αϊλαντ, το ιδιωτικό νησί στα ανοιχτά του Μαϊάμι, που φιλοξενεί μερικούς από τους πλουσιότερους Αμερικανούς. Οι επισκέπτες πρέπει να διαθέτουν πρόσκληση, η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με σκάφος ή φέριμποτ και όσοι ζουν ή εργάζονται εκεί έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε τεστ για να διαπιστώσουν εάν έχουν αναπτύξει αντισώματα στον κορωνοϊό.

Το νησί εξασφάλισε τα περιζήτητα τεστ μέσω του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. Το αιματολογικό τεστ αντισωμάτων, σε αντίθεση με αυτό που γίνεται μέσω δείγματος υγρού από τη ρινική κοιλότητα, δείχνει αν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με ασθενή, ακόμη και εάν δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, το νησί απαγόρευσε την είσοδο στους επισκέπτες, ενώ η σύνδεση με το φέρι συνεχίστηκε αποκλειστικά για τους περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους και για τον μικρό αριθμό εργαζομένων. Η μαρίνα του νησιού και η τοπική λέσχη (τιμή εγγραφής 250.000 δολάρια) διέκοψαν τη λειτουργία τους, ενώ κλειστά είναι επίσης το γήπεδο γκολφ, η παραλία, τα γήπεδα τένις και η πισίνα.

«Το αποκαλώ Αλκατράζ. Είμαστε περικυκλωμένοι από νερό και δεν έχουμε πού να πάμε», λέει γελώντας ο 74χρονος φωτογράφος μόδας Ντανιέλ Αζουλέ, που ζει στο Φίσερ εδώ και 29 χρόνια. Ο Αζουλέ υποβλήθηκε στο τεστ την περασμένη εβδομάδα και περιμένει να μάθει αν έχει ανοσία, ενώ τεστ έκανε και η οικιακή βοηθός του, που έρχεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα, αντί κάθε ημέρα, όπως παλιά. Οι κάτοικοι του Φίσερ πλήρωσαν για τα τεστ. Εκπρόσωπος της κοινότητας ανέφερε ότι αυτό ήταν αναγκαίο, καθώς στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι. Το κόστος για κάθε τεστ ήταν 17 δολάρια, ενώ από τις αρχές Απριλίου έχουν πραγματοποιηθεί 1.250 τεστ.

Την ίδια στιγμή, εύπορος κάτοικος δεσμεύθηκε να δωρίσει 200.000 δολάρια σε φιλανθρωπική οργάνωση με στόχο την πραγματοποίηση τεστ σε υποβαθμισμένες συνοικίες του Μαϊάμι.

Η αποκάλυψη ότι οι κάτοικοι του νησιού Φίσερ υποβάλλονταν σε τεστ προκάλεσε, ωστόσο, την οργή ορισμένων τοπικών παραγόντων. «Δεν μπορώ να συμβιβάσω την εικόνα των φτωχών παιδιών, χωρίς μάσκες και απολυμαντικά υγρά, που εξασφάλισαν σήμερα συσσίτιο, με την είδηση για αθρόα προσφορά τεστ στο Φίσερ Αϊλαντ», δήλωσε ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της κομητείας του Μαϊάμι, Αλμπέρτο Καρβάλιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή