Βετεράνος πολέμου συγκεντρώνει εκατομμύρια για το βρετανικό ΕΣΥ κάνοντας βόλτες στον κήπο του

Βετεράνος πολέμου συγκεντρώνει εκατομμύρια για το βρετανικό ΕΣΥ κάνοντας βόλτες στον κήπο του

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ημέρες η συγκινητική πρωτοβουλία ενός ηλικιωμένου Βρετανού – βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – για να συγκεντρώσει χρήματα για το βρετανικό ΕΣΥ που καταρρέει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, ο Τομ Μουρ, 99 ετών,  αποφάσισε να κάνει βόλτες στον κήπο του στηριγμένος σε περιπατητήρα, ζητώντας από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό όταν ολοκλήρωνε την καθεμιά, για να δωρίσει το ποσό που θα συγκεντρωνόταν στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, το NH.

Ο ηλικιωμένος λοχαγός εν αποστρατεία, που άρχισε να χρησιμοποιεί περιπατητήρα όταν έσπασε τον γοφό του, εξήγησε πως είχε βάλει στόχο να διανύσει εκατό φορές 25 μέτρα στον κήπο του πριν να κλείσει τα 100 του χρόνια, την 30ή Απριλίου. Έτσι, ήλπιζε πως θα κατάφερνε να συγκεντρώσει από συνεισφορές χρηστών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ποσό 1.000 λιρών ώστε να το δωρίσει στο NHS, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φροντίδα που του προσέφερε το προσωπικό του στην τελευταία περιπέτεια της υγείας του, αλλά και όταν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο.

Βετεράνος πολέμου συγκεντρώνει εκατομμύρια για το βρετανικό ΕΣΥ κάνοντας βόλτες στον κήπο του-1

Στο κάλεσμά του έχουν ανταποκριθεί μέχρι τωρα 600.000 άτομα από όλο τον κόσμο και τελικά, με αυτόν τον τρόπο, μπόρεσε να συγκεντρώσει πάνω από 12 εκατομμύρια λίρες, ή περισσότερα από 13,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό καθημερινά αυξάνεται εντυπωσιακά ενώ ο ίδιος υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να περπατάει.

Το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας «μου προσέφερε θαυμάσια φροντίδα», εξηγεί σε βίντεο στα social media ο Μουρ, γνωστός απλά ως «κάπτεν Τομ», φορώντας κοστούμι, με καρφιτσωμένα τα παράσημά του.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «με βοήθησε πολύ» και «κάνει σπουδαία δουλειά για όλους», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή