Πολύ περισσότεροι οι θάνατοι στη Βρετανία

Πολύ περισσότεροι οι θάνατοι στη Βρετανία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19 στη Βρετανία είναι πολύ περισσότεροι από τις περίπου 13.000 που έχουν καταγραφεί στα νοσοκομεία, καθώς πολλοί ασθενείς πεθαίνουν σε οίκους ευγηρίας ή μόνοι στο σπίτι τους, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας. Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται σε στενούς συγγενείς να επισκέπτονται τους ανθρώπους τους για ένα τελευταίο αντίο σε γηροκομεία και νοσοκομεία, μετά τη δημοσιοποίηση ιστορίας εφήβου ηλικίας 13 ετών που πέθανε τον Μάρτιο μόνος του στο νοσοκομείο.

Ο Ισμαήλ Μοχάμεντ Αμπντουλουαχάμπ από το Λονδίνο πέθανε μόνος του στο νοσοκομείο καθώς η οικογένεια του ήταν σε καραντίνα στο σπίτι της, και η ιστορία τον έκανε να «κλάψει», δήλωσε ο Ματ Χάνκοκ, υπουργός Υγείας της Βρετανίας, καθώς ανακοίνωνε ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα ώστε να επιτρέπει τους τελευταίους αποχαιρετισμούς «όπου είναι αυτό εφικτό». Η κυβέρνηση παρέτεινε χθες για ακόμη τρεις εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα, εκτιμώντας ότι η πανδημία στη χώρα βρίσκεται κοντά στο απόγειό της, αλλά πως θα εξαπλωνόταν και πάλι ανεξέλεγκτα αν υπήρχε χαλάρωση των μέτρων. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν στη Βρετανία μόνοι τους, καθώς η έλλειψη προστατευτικών μέτρων για το νοσηλευτικό προσωπικό δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε νοσοκομεία και γηροκομεία να επιτρέψουν επισκέψεις συγγενών ασθενών, ακόμη και όταν αυτοί βρίσκονται στα τελευταία στάδια της ζωής τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέχρι και τις 3 Απριλίου είχαν πεθάνει στην Αγγλία σχεδόν 6.000 άνθρωποι από την ασθένεια COVID-19, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, ενώ το υπουργείο Υγείας είχε καταγράψει αριθμό κατά 15% μικρότερο το ίδιο διάστημα. Σε Ουαλλία και Σκωτία, ο αριθμός των νεκρών που είχαν καταγράψει τα νοσοκομεία το ίδιο διάστημα ήταν κατά 52% μικρότερος από τον αριθμό των νεκρών που κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία.

Μια ακόμη σπαρακτική ιστορία εν μέσω της πανδημίας COVID-19 είναι αυτή της νοσοκόμας Μέρι Αγκιέιβα Αγκιαπόνγκ, που πέθανε την Κυριακή, ωστόσο κατάφερε να γεννήσει ένα «παιδί που πηγαίνει πολύ καλά», όπως δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου στο Λούτον όπου εργαζόταν και όπου πέθανε τελικά. Οι συνάδελφοι της Μέρι εξήραν το ήθος και την αυταπάρνησή της και συγκεντρώνουν χρήματα ώστε να στηρίξουν τον άνδρα και το παιδί της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή