Ο Μπάιντεν αρνείται τις κατηγορίες

Ο Μπάιντεν αρνείται τις κατηγορίες

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τις κατηγορίες πρώην βοηθού του, η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Τζο Μπάιντεν πριν από 30 χρόνια, αρνήθηκε ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ η πρώην εσωκομματική του αντίπαλος, Ελίζαμπεθ Ουόρεν, δήλωσε ότι θα δεχόταν ενδεχόμενη πρότασή του να γίνει υποψήφια αντιπρόεδρός του.

Η Τάρα Ριντ, που εργάστηκε προσωρινά ως βοηθός στο γραφείο τού τότε γερουσιαστή Μπάιντεν, κατήγγειλε ότι την έσπρωξε σε έναν τοίχο και έβαλε το χέρι του κάτω από την μπλούζα και τη φούστα της, σύμφωνα με το δίκτυο BBC. «Το περιστατικό αυτό ουδέποτε συνέβη. Ο κ. Μπάιντεν πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Τέτοιοι ισχυρισμοί πρέπει, όμως, να επιβεβαιώνονται πέρα από κάθε αμφιβολία από τα μέσα ενημέρωσης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η καταγγελία αυτή είναι αναληθής», ανέφερε χθες εκπρόσωπος Τύπου της εκστρατείας Μπάιντεν.

Το περιστατικό αποκάλυψε η 56χρονη Τάρα Ριντ σε συνέντευξή της τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τη διήγησή της, η κ. Ριντ βρέθηκε μόνη σε γραφείο με τον Μπάιντεν το 1993. «Δεν έγινε κάποια συζήτηση. Με έσπρωξε στον τοίχο και θυμάμαι τα χέρια του να βρίσκονται πάνω μου, κάτω από τη μπλούζα μου», είπε η κ. Ριντ, για να προσθέσει ότι ο Μπάιντεν έβαλε επίσης το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της. «Θυμάμαι να μου λέει: “Θέλεις να πάμε κάπου αλλού;”. Οταν αποτραβήχτηκα, τον άκουσα να λέει: “Ελα τώρα, αφού έμαθα ότι σου αρέσω”. Η φράση αυτή έμεινε χαραγμένη στη μνήμη μου», είπε η Ριντ στη συνέντευξή της, για να προσθέσει ότι το γεγονός ότι ο Μπάιντεν υπήρξε υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών έκανε το περιστατικό ακόμη πιο οδυνηρό.

Η Τάρα Ριντ κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου για σεξουαλική κακοποίηση στις αρχές Απριλίου, χωρίς να έχει κατονομάσει τον δράστη. Σε μήνυμά της στο Twitter εξήγησε ότι προχώρησε στη μήνυση μόνο για «λόγους ασφαλείας», καθώς το αδίκημα έχει πια παραγραφεί. Η Ριντ είναι μία από τις οκτώ γυναίκες, οι οποίες κατήγγειλαν πέρυσι τον Μπάιντεν για ανάρμοστες χειρονομίες, όπως φιλιά και αγκαλιές, αν και καμία από αυτές, συμπεριλαμβανομένης και της Ριντ, δεν έκανε λόγο για σεξουαλική κακοποίηση στις περυσινές δηλώσεις. Απαντώντας στις καταγγελίες εκείνες, ο Μπάιντεν είχε δεσμευθεί ότι θα είναι πιο προσεκτικός. Ερευνα των Times της Νέας Υόρκης γύρω από τους ισχυρισμούς της Τάρα Ριντ, έδειξε ότι δύο φίλοι και ο αδελφός τής καταγγέλλουσας ανέφεραν ότι η Ριντ είχε περιγράψει το ψυχικό τραύμα που της προκάλεσε η επίθεση. Η δημοσιογραφική έρευνα, όμως, δεν εντόπισε μάρτυρα τέτοιας συμπεριφοράς από τον Μπάιντεν, μεταξύ του προσωπικού τού πολιτικού του γραφείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή