Στο μπάνιο του Μπάνκσι κάνουν πάρτι ποντίκια

Στο μπάνιο του Μπάνκσι κάνουν πάρτι ποντίκια

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Oπως προσαρμόστηκαν όλοι στην καραντίνα, έτσι προσαρμόστηκαν και τα έργα του μυστηριώδους ζωγράφου Μπάνκσι. Εν μέσω πανδημίας, ο Μπάνκσι, γνωστός για τα έργα που εμφανίζονται αναπάντεχα σε δημόσιους χώρους, χρησιμοποίησε τα πινέλα του στο ίδιο του το μπάνιο.

Το αποτέλεσμα ήταν μια παιχνιδιάρικη εικόνα ποντικιών που εμφανίστηκαν από το πουθενά και έστησαν γιορτή. Στο τυπικό αγγλικό μπάνιο με τις δύο βρύσες στον νιπτήρα, τα ζωγραφιστά ποντίκια του Μπάνκσι έχουν στήσει χορό. Eνα μοιάζει να κρέμεται με την ουρά από το κορδόνι που ανάβει το φως, ένα άλλο τρέχει πάνω στο ρολό τουαλέτας ξετυλίγοντάς το, ενώ ένα τρίτο μοιάζει να βάζει στον καθρέφτη γραμμές που αντιπροσωπεύουν τις ημέρες που έχουν περάσει από την αρχή της καραντίνας. Eνα ποντίκι ουρεί στο καπάκι της λεκάνης, ένα άλλο ετοιμάζεται να γεμίσει τον τόπο σαπούνι, ενώ ένα τρίτο κρέμεται από τον κρίκο της πετσέτας και πατάει ταυτόχρονα το σωληνάριο της οδοντόκρεμας, που σκορπά το περιεχόμενό του στον τοίχο. Σε μια απόδειξη της ικανότητας των τρωκτικών για συλλογική δράση, τρία μαζί έχουν κατορθώσει να στραβώσουν τον καθρέφτη.

Δημοσιεύοντας τις εικόνες στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Ιnstagram, ο Μπάνκσι σχολίασε λακωνικά: «Η γυναίκα μου το σιχαίνεται όταν δουλεύω από το σπίτι». Η τελευταία δουλειά του, στο Μπρίστολ, απεικόνιζε ένα κορίτσι με λουλούδια στη σφεντόνα του, αλλά έπεσε θύμα βανδαλισμού. Τον Δεκέμβριο, στη Βηθλεέμ, ο μυστηριώδης καλλιτέχνης είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια έργου που απεικόνιζε τη γέννηση του Ιησού, ενώ στον ουρανό, αντί αστεριού, εμφανιζόταν μια τρύπα από σφαίρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή