Η Ρωσία ενέκρινε τη θεραπεία ασθενών με υδροξυχλωροκίνη

Η Ρωσία ενέκρινε τη θεραπεία ασθενών με υδροξυχλωροκίνη

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τη θεραπεία ασθενών της Covid-19 με υδροξυχλωροκίνη, παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας, η αποτελεσματικότητα της οποίας αποτελεί το θέμα μιας παγκόσμιας συζήτησης.

Με διάταγμα που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, η ρωσική κυβέρνηση έδωσε οδηγίες προς την κατεύθυνση αυτή στους ιατρικούς οργανισμούς, διευκρίνιζοντας πως η Κίνα προσέφερε στη Ρωσία περισσότερα από 68.000 κουτιά αυτού του φαρμάκου.

Το διάταγμα δημοσιεύθηκε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.

Η υδροξυχλωροκίνη πρόκειται να διανεμηθεί στα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό ή ύποπτα κρούσματα.

Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των ιατρικών υπηρεσιών ανέλαβε να παρακολουθεί την εξέλιξη των ασθενών ώστε να βεβαιωθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή