ΚΟΣΜΟΣ

Κουόμο: Δεν χρειάζονται διαδηλώσεις για να πεισθούμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας

Κουόμο: Δεν χρειάζονται διαδηλώσεις για να πεισθούμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την επιβολή περιοριστικών μέτρων επί της λειτουργίας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά προειδοποίησε ότι η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα αποτρέπει νέες αναζωπυρώσεις.

«Δεν χρειάζονται διαδηλώσεις για να πεισθεί οποιοσδήποτε στην χώρα αυτή ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας και να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να βγούμε από τα σπίτια . Κανείς», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αντριου Κουόμο, που αναδείχθηκε ηγετική φωνή στην διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ, ζήτησε την θέσπιση ομοσπονδιακού επιδόματος επικινδυνότητας για το υγειονομικό προσωπικό, τους αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της επιδημίας και επανέλαβε το αίτημα για ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την ενίσχυση της εκστρατείας πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε επίσης ότι 20 νοσοκομεία της πολιτείας του χρησιμοποιούν το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη κατά της ελονοσίας στην αντιμετώπιση της COVID-19 και τα αποτελέσματα των μελετών τους για την θεραπεία θα αποσταλούν αύριο στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών της COVID-19 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε σε 16.103 από 16.213 χθες, ενώ 478 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων θανάτων από την 1η Απριλίου.

Ο Αντριου Κουόμο δήλωσε ότι τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ πέρασε το χειρότερο στάδιο της κρίσης και παραμένει σε ρυθμό σταθεροποίησης του συστήματος υγείας.

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι διαπιστώνουμε καθοδική πορεία», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ